| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Rodiče chtějí jesle. A co na to děti?

[<<Předchozích 670] Příspěvky 671680 z 841 [Dalších 161 >>]
atisa
11.5.2009 18:50:59
souhlasím,
my se přestěhovali ze dvo
amy
(IP adresa 84.42.164.151)
  • 
11.5.2009 18:42:54
Syn chodil do soukromých jeslí. Státní totiž skoro neexistují. Bydlíme v Praze, státní jesle jsou hodinu cestu od našeho domu, místa v nich zamluvená na více než rok dopředu (alespoň před lety).
Režim v jeslích byl takový, že na jednu tetu připadaly nejprve 3 děti, později 4. Každý den jste se dozvěděly, co Vaše dítě dělalo. 1x 6 týdnů bylo něco jako třídní schůzky, dalo se domluvit i individuálně.
K ceně - na jesle padly 2/3 mého platu
Dana
(IP adresa 85.160.71.218)
  • 
11.5.2009 18:39:28
školka od 2 let by sice byla hezká, ale muselo by jich být tak 2x tolik. Kamarádce přišlo před měsícem rozhodnutí, že jí do školky nevezmou ani její 4-letou dcerku. Na soukromou školku nemá, na žádnou podporu nárok nemá, babičky, které by vypomohly nemá.... asi se půjdou pást.
Ivevka
(IP adresa 89.176.244.181)
  • 
11.5.2009 18:38:40
Amy, upřímně doufám že jsem tě neoznačila ani jedním z tebou zmiňovaných označení.

Jistě bych nechtěla být operována někým, kdo nedržel 3 roky skalpel v ruce, ale předpokládám, že i pro tyto případy je určité řešení (nějaká atestace nebo tak něco). Prostě, mám-li dítě, musím počítat s tím, že se mohou vyskytnout obtíže. Pro mne by bylo nejhorším problémem, kdyby se uzákonily povinné jesle, třeba od 1,5 roku. A musím říct, že bych to nesla hůř, než se vracet po mateřské na operační sál přes studovnu.
Katka
(IP adresa 85.207.18.54)
  • 
11.5.2009 18:36:20
Mám to úplně stejně, taky nenávidím časné ranní vstávání. Pro ty děti je to kruté, tahat je tak brzy z postýlek, jsou pak mrzuté, apatické a rozhodně to u nich nepřispěje k oblibě jesliček nebo školky. Odvíjí se to ale od pracovní doby rodičů, nevím, proč se tady začíná pracovat tak brzy :-(
11.5.2009 18:36:20
No asi je to jak kde...jednou dvakrát v týdu jít do práce je fajn ale konkrétně v tom Španělsku kde je kámoška, chodí téměř na celé úvazky a ještě řeší vyzvedávání z jeslí jak se dá (babičky a tak...)a je to tam nutnost ne že by většina tak prahla po tom vrátit se co nejdřív do práce....(a právě to bych nechtěla u nás a jsem štastná že to tady tak neni)
Jako já to třeba mam tak že sice o práci už moc šajnu nemam ale ono to za 2 roky bude zas jinak no a prostě se pak zaučim,když měníš místo tak se taky musíš učit...(ještě si udržuju trochu přehled že čtu odborné časopisy a snažím se po večerech vzdělávat)no chápu že v některých profesích to moc takhle nejde...Pár míst v jeslí by být mohlo ale ne aby stát uměle vytvářel spoustu míst dle nařízení EU...Spíš mi vadí že nejsou místa ve školkách...tam by bylo třeba navýšit kapacity ale to už je jiný problém....
amy
  • 
11.5.2009 18:36:04
Nikde jsem nepsala, že je špatné být s dítětem doma 3 nebo 4 roky - je to alternativa.
amy
  • 
11.5.2009 18:34:51
Ano, tohle mi skutečně řekly dvě maminky, které se mnou byly v čekárně.
Já nemám vůbec nic proti 2-,3-,4- leté variantě, naopak jsem pro, aby si každý mohl zvolit, co mu vyhovuje. Má švagrová se do práce už nikdy vrátit neplánuje.
Každému to jeho, ale toleranci pro všechny.

Vinu necítím, nemám za co. Syn byl v jeslích, posléze i školce spokojený, teď je natěšený do školy, s manželem děláme, co nás baví a hypotéka je splacená.
Ivevka
(IP adresa 89.176.244.181)
  • 
11.5.2009 18:32:42
Sasanko, mluvíš mi z duše:-). V práci o nic nepřijdeme, ale to dětské vyrůstání, to se prostě už nezopakuje. Ani u druhého to nebude stejné jako u toho prvního. Jsem ráda, že to cítíš stejně, protože hodně často slyším kolem sebe maminky, které to na mateřské nebaví a do práce spěchají s chatrnými výmluvami... Stát si musí uvědomit, že odchodem matky na mateřskou(resp. rodičovskou), se uvolňuje další pracovní místo, a tedy na určitou dobu poskytuje možnost někomu nezaměstnanému se uplatnit v pracovním procesu.
Pruhovaná
11.5.2009 18:30:28
Amy, opravdu?
Opravdu ti tohle
"syn bude masový vrah, bude mlátit svou ženu, ubližovat zvířatům, já jsem krkavčí matka, budu vždy jen špatná matka, své dítě nemiluju, neměla bych mít právo vůbec otěhotnět a hned po porodu by mi měli dítě odebrat a dát ho k adopci nějakým hodným rodičům."
někdo řekl? Nebo je to stejná nadsázka, jako když jsi říkala, že někdo vyžaduje jako normu 4 roky doma?

Myslím, že tvoje argumentace je agresivně nefér. Skoro by se zdálo, že ten odchod od půlročního dítěte přece jen cítíš jako určitou vinu a snažíš se takto obhájit ~;)
To je zbytečné.
Jen i ty přej ostatním jejich názor - být s dítětem do tří (i do těch čtyř) let, nebo být úplně doma není nic špatného nebo méněcenného.
[<<Předchozích 670] Příspěvky 671680 z 841 [Dalších 161 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.