| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Rodiče chtějí jesle. A co na to děti?

[<<Předchozích 710] Příspěvky 711720 z 841 [Dalších 121 >>]
Milada.
11.5.2009 16:54:50
Mono,

u 75% ekzematických dětí (kojenců) AE kolem cca 2 let téměř vymizí..někde zcela, někde jen na určitých místech, ale to zlepšení u těch 75% je popsáno všude v odborné literatuře...kolem 3 let přicházejí po AE inhalační alergie, pak astma. Říká se tomu alergický pochod. Moje dcera má inhalační alergii~;((, AE má ve velmi výbornou stavu od cca těch 2 let, prakticky ho prostě nemá. Astma zatím nepřišlo, ale co není, může být :-(
vokounek
11.5.2009 16:54:07
~t~~R^
Ale fakt, že vymizí ekzém, neznamená, že člověk přestal být atopikem. Jo, synkovi taky zmizel kolem dvou let.Pak nic a najednou v deseti pylová alergie - senná rýma.Prostě to už v sobě má, akorát se to projevilo v jiné formě.
Tulka
11.5.2009 16:53:06
Mono,souhlas,na tu psychosomatiku taky věřím.Když jsem nastupovala do práce, začaly jsme s dcerou marodit obě~:-D.První půlrok na střídačku já,pak ona..Potom jsme si zvykly a srovnalo se to.
*Niki*
11.5.2009 16:47:29
Jinak tvé zkušenosti (osobní?) jsou zajímavé, ekzematici co znám já, nepřestali ekzematiky být většinou do dospělosti... ekzém se na pár let třeba ztratí, ale nejpozději po pubertě se vrací a na jistých místech těla se drží...
Milada.
11.5.2009 16:44:16
Osobně se mi to zda dost zvláštní, když AE začíná nevím teď kolika procentům dětí právě v těch 2 měsích :-) Asi mají všechna ta mimina ve 2 měsících nějaký stres? Do internátu s nima, já navrhuju Bradavice! ~y~
11.5.2009 16:42:47
koukám, že máme společné trauma, mě tak poznamenalo že vstávání před 6 hodinou mi vyvolá do dnes zvracení a to už jsem z jeslí 30 let pryč
vokounek
11.5.2009 16:41:29
Milado, myslím, že to Mona myslela jako nadsázku. Ale ekzém má s psychikou opravdu hodně společného.Minimálně ji dost ovlivňuje. A možná je to i naopak - někomu se ve stresu ekzém vyrazí nebo zhoršuje - takže spojené nádoby to budou.
*Niki*
11.5.2009 16:41:01
Milado, já to taky nevím ~y~ Já ti to nijak nepodložím, nedokážu... je to prostě něco, čemu věřím a pozorování své rodiny i okolí mi dává za pravdu. Prostě věřím, že většina nemocí je psychosomatických. Můžeš souhlasit, nesouhlasit, to je fuk, je to jen názor a ten můžeme mít každý :-)
Ekzém není něco, co přiletělo náhodně vzduchem a sedne na kohokoliv. Ale o tom jsem debatovat nechtěla,jen jsem chtěla poukázat na to, že to, zda se dítěti někde líbí či nelíbí, či je a není spokojené, nemusí ukazovat jen to, zdase ráno rozeřve či ne. I ten vleklý břichabol může být signál, třeba. Já bych netahala děcko po doktorech, spíš bych přemýšlela, comu leží v žaludku. Dětem věřím. Ale to bych udělala já, neříkám, že to někdo nemá dělat jinak ani že to dělá hůř.
11.5.2009 16:38:13
těch 25% dvouletých dětí ve školkách - tak to podle nějakých statistik skutečně bylo, dumaly jsme kdysi s kolegyněni nad tím jak je to možné, a usoudily jsme že to budou z velké části děti, které jsou "zapsané" a platí školku, aby mohly fyzicky nastoupit v den třetích narozenin. to číslo je pár let staré, dnes už to bude vzhledem k situaci asi jinak...
Milada.
11.5.2009 16:37:11
Kanimůro,
když dám dítě do internátu ztratí se mu ekzém?~R^~R^ To je nějaký divný, mojí dceři to nejhorší vymizelo úplně samo do cca 2 let, stejně jako 75% malým ekzematiků :) a to ani v internátu nebyla ~d~
[<<Předchozích 710] Příspěvky 711720 z 841 [Dalších 121 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.