*Niki* |
11.5.2009 16:34:34
Kanimůro, s tímto souhlasím. Jesle jsou dobré pro rodiče a dětem nemusí nijak uškodit. nevěřím ale v nějaký prospěch pro úplně malé děti, řekněme do 2 let... moje děti do jeslí takyne chodili ani nebudou, a společenské a odvážné jsou dost. Chodíme spolu do MC (s mladším od 9 měsíců, s nejmladší dcerkou od asi 3 týdnů), s dětmi jsou aspoň 2-3x týdně (ale se mnou), takže společenský kontakt mají.
Beru, že někteří rodiče jesle potřebují a měla by být větší nabídka. Nevěřím ale, že jesle potřebuje několikaměsíční mimino. |
Milada. |
11.5.2009 16:34:02
Mono,
tak psychosomatická záležitost? Moje dcera je ekzematik od 2 měsíců a syn není. Řežu je oba stejně - čili vzdor také tolerován není a jedno dítě ekzém má a druhé ne. Tak Ti teda nevím |
sovice |
11.5.2009 16:31:16
amy,
vždyť my dobře vímě, že na chirurgii se nemůže dát nikdo, kdo od malička nekrájel broučkům hlavičky. Gilotina už byla vynalezena, dnešním surovcům nezbývá než titul MUDr. Sama jsem měla dítě doma do tří let, má surová mamtka mě vrazila do jeslí v tehdy tradičním půl roce, ale dlouho jsem tam nepobyla, protože jsem plynule chytala každou infekci, která jeslemi prošla, takže jsem pak byla u babičky a moji krkavčí rodiče za mnou jezdili jen na víkendy! A já hloupá naivka jsem pořád přesvědčená, že to byla fajn máma a měla nás děti ráda. Ačkoliv si živě vzpomínám, že když dávala do jeslí sestru, v jejích dvou letech, a vracela se do práce, prohlašovala, že byl nejvyšší čas, že už by jí zřejmě brzy hráblo. Těm maminkám, co pokřikují sprostá slova před jeslemi, se to asi přihodilo. |
Bumbi&05,08,10 |
11.5.2009 16:30:50
ad: Dnešní trend je prostě být s dítětem doma co nejdéle, porodit, co nejpřirozeněji a co nejdéle kojit, krmit a mazat jen bio.
Tak to nejsem trendy... Rodit ale chci co nejpřirozeněji, krmím a mažu bio, kojila jsem, dokud jsme oba/obě chtěli, akorát pracovat jsem u prvního začala v jeho 5 měsících, u druhé jsem přestala pracovat asi 3 hodiny před porodem a opět jsem začala 2 týdny po porodu. Do jeslí bych teda před rokem ani jedno z dětí dávat nechtěla, pokud bych vyloženě nemusela, ale po roce to s dcerkou mám v plánu. Práci mám rozloženou tak, že na 2 dny v týdnu mám paní na hlídání a zbytek pracuji přes den a večer, občas na to padne víkend, kdy má děti manžel. A přiznávám otevřeně, závidím maminkám, které nepracují a nemají na starosti nic jiného, než domácnost a děti. Občas si představuju, jak by to bylo prima, moci si přečíst odpoledne místo práce knížku, nebo vzít háčkování, nebo vypít kafe jen tak na terase místo u počítače... |
vokounek |
11.5.2009 16:27:54
Mono, samozřejmě. Ty nemocnosti nástupů do školky i do školy. Můj prvňáček třeba už půl roku kašle. Lítáme od čerta k ďáblu a všechno v pořádku. Podezřívám ho, že to má ze skrytého stresu ze školy, ač se tváří, že to zvládá levou zadní.
|
vokounek |
11.5.2009 16:23:44
Amy, to samozřejmě silný kafe.A vypovídá to přece o té osobě než o Tobě.Ale stejně je to jen úschovna dětí. Sice komfortní a bezpečná, ale pořád jen úschovna.Stejně jako školka i vpodstatě škola. Je jen otázka, co to přináší za efekt samotnýmu dítěti. U větších - od cca dvou let , tam se dá něco najít, ale v čem je přínos pro menší? Mělo by se přiznat, že v ničem.Že je to přínosné jen pro rodiče. Kteří si pak můžou namlouvat, že potažmo i pro ty mrňata ( obligátní - když se vrátím z práce odpočinutá k dítěti, tak se mu věnuju intenzivněji a nezapomínejme na materiální stránku věci )
|
*Niki* |
11.5.2009 16:20:25
Kanimůro, ekzém je psychosomatická záležitost. Jsem ekzematik odmala Jinak jsem se ani projevit nemohla, vzdor nebyl tolerován, ale nějak to ze mě ven musí... dodnes na stres neumím reagovat jinak,nenaučila jsem se vypořádat ses ním jinak, než že se začnu nevědomky škrábat... to jen takové odbočení
Já si zdravotní stav svých dětí všímám, když se například starší syn jednou pozvracel v noci, samozřejmě jsem vzpomínala, co jedl (to co my), ale taky jsem si vzpomněla, že den před tím ho tatínek učil jezdit na kole a byl na něj docela prudký... proto bych nad neustálou nemocností děcka nikdy nemávla rukou. Když začal chodit do školky, za první rok zameškal jeden týden - do vánoc (tj. první 4 měsíce) nebyl nemocný ani jeden den. I proto vím, že do školky šel s dobrým základem a to nejen fyzickým. Bylo mu 3,5 roku. Většina dětí je po nástupu do školky nemocná častěji - nad tím bych se zamyslela. Jenže nad nemocemi dětí se mává rukou a málokdo to spojuje s jejich psychikou. Přitom sami známe břichabol či průjem třeba před důležitou zkouškou... já moc nevěřím, že půlroční dítě chce být bez matky v jeslích. A že pokud chytne nemoc, nemá to s tím jak se cítí žádnou souvislost. Ale věřím, že to může zvládnout a někdy líp, než s frustrovanou mámou doma... Ale to už je možná mimo téma |
amy | (IP adresa 84.42.164.151) |
• |
11.5.2009 16:14:58
ano Rachel, stačí být MUDr. a chceš jen řezat, nic víc, nic míň
|
gambita |
11.5.2009 16:14:55
Mammito, samozrejme kazdy ma svuj nazor a podle tebe jsou jesle pro male deticky naprosto nevhodne. Ale jak uz tady bylo receno, v Cechach hlavne chybi ten vyber(zustat doma nebo se vratit driv do prace). Nase dcera chodi do jeslicek od 12 mesicu a je to velice komunikativni, ciperna a hlavne usmevava holcicka. Jesle uz v dnesni dobe nejsou o tom, co byly drive. U nas je na 3 deti 1 ucitelka, kazdy den dostavam zpetny report o tom, co mala jedla, co delala, dokonce kolikrat kakala, mesicne pak podrobny pokrok v dovednostech atd. Nasla jsem si praci na pul uvazku, takze je dcera v jeslich jen par dnu v tydnu. U nas si myslim, ze by bylo horsi, kdybych zustala doma, mela jsem vecne depresivni nalady, na malou jsem byla protivna, chybel mi kontakt s lidmi. Ted jsme obe dve spokojene...samozrejme musim podotknout, ze jesle jsou soukrome, ale i tak se vyplati!!
|
bravad |
11.5.2009 16:13:26
A to, že je ona porucha zařazena do klasifikace chorob, automaticky znamená, že vzniká v souvislosti s návštěvou jeslí? Sama si před chvílí řekla, že na to studie nejsou! Takže jak tomu mám rozumět? A propos, je rozdíl mezi dítětem z děckého domova, které žádnou jednu osobu, ke které by si mohlo vybudovat vztah nemá a dítětem, které vyrůstá v rodině, má vybudovaný vztah k matce (a otci) a stráví 4 hod denně v jeslích.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.