Iren | (IP adresa 88.101.196.25) |
• |
11.5.2009 16:12:15
Já jsem pracovala po celou dobu MD. Sice z domova, ale možná to bylo náročnějí než dát malého do jesliček nebo hlídat. Ono to to dobře mluví, ale já měla už delší dobu rozjeto podnikání - účetnictví. Kdybych opravdu přestala pracovat, přijdu o všechny zákazníky a po mateřské bych začínala znovu, od nuly, protože pochybuji že by se mi jen tak někdo vrátil po 3 leté pauze. A přijít o výborné výdělky a živnost a začít někde za pár korun? Taky mě fascinovalo, že mě všichni řešili že pracuju, ale mého manžela nikoliv. Nevidím nic špatného na pracujících matkách. Mnohé co stráví na MD několik let se diví, když je např. manžel opustí a ony zjistí, že nemají práci, nemají peníze, nic neumí a manžel chce děti do své péče. Takže, žádné oběti. Rodina je spokojená když jsou spokojení všichni,na nějaké falešné oběti ve formě teplých večeří a naklizené domácnosti není nikdo zvědavý.
|
amy | (IP adresa 84.42.164.151) |
• |
11.5.2009 16:12:13
Bere mě situace, kdy vyjdu se synem z jeslí a cizí matka na mě pokřikuje - kr*vo sobecká, chudák dítě. Syn se pak ptá,proč jsi kr*va a kdo je chudák? Co je té paní?apod. Předpokládám, že rodiče ti svůj názor sdělili trošku jinak, kdyby před tvými dětmi řekli, že jsi kr*va a děti jsou chudáci, vnímala by si jinak.
|
Hana | (IP adresa 85.71.221.9) |
• |
11.5.2009 16:08:39
Tamarko, co se týče "vad", které zmiňuješ, představ si, že já v okolí nemám ani jednu známou, co porodila po 35 roce věku, aby její dítě mělo nějakou vadu. opravdu. Buď jsou tedy enormně zdravé, a nebo se ten věk trochu přeceňuje, nemyslíš? I poslední výzkumy ukazují, že u "vad" nezáleží tolik na kalendářním věku, jako na skutečném zdraví. Píšu ti to taky proto, že není žádný důvod mít strach z těhotenství po 35 letech, v Evropě je to normální a to se tam geetické testy zdaleka nedělají plošně, jak ou nás.
Jiné to je, pokud dítě nechceš kvůli práci která tě baví a nebo jiným věcem. To uznávám, není povinností každé ženy mít děti. |
Katuka+Vítek11/06+Danek10/09 |
11.5.2009 15:56:29
Když jsme se rozhodovali pořídit si mimíska a když se podařilo a já držela v náruči své robátko, byla to láska jak trám.
Teď je Vítkovi dva a půl roku a já jsem ráda, že se podařilo počít další mimi a můžu s ním být doma dál. Co jsem tak odpozorovala, tak mám pocit, že nejvíc jsem Vítka ovlivňovala úplně ze začátku, během těch stále dokola se opakujících prvních her. To trvalo do doby tak zhruba do prvních krůčků. Pak už se začal stávat nezávislejším. Okolo dvou let už se dokáže zabavit sám, vymyslet si pro sebe zábavu. Ačkoli jsem se od něho do narození prakticky nehnula, je samostatný a společenský, mnohem více než já. Nedá se, dokáže navázat kontakt, že se nestíhám divit, protože s tím já měla vždy problém. A v neposlední řadě ještě nedávno jsme kojili i odpoledne okolo třetí, teď už nám zbylo jen jedno ranní pro radost. Po této zkušenosti tedy chápu instituci jeslí, jako naprosto nouzovou záležitost. Naštěstí v sobě necítím potřebu kariéry, ani mě netlačí finanční důvody. Umístěním dítěte v jeslích bych asi přišla o Vítkovo chození se pomazlit, o možnost hlídat jeho chování a přitesat sem tam nějaký ten nešvar, o možnost učit ho jaký je svět kolem a jak se v něm a k němu chovat. Svou mateřskou považuji za zatím jednu z nejhezčích údobí mého brožovaného života a myslím, že málo co, co bude následovat bude krásnější, i přes všechny to starosti a nepříjemnůstky. |
psycholog | (IP adresa 85.135.233.187) |
• |
11.5.2009 15:55:18
Ja nehovorim o tom, ze Matejcek doporucoval jaslicky, ale ze neskumal ich vplyv na psychiku deti, ale vplyv kolektivnych zariadeni, v ktorych deti denne neboli v kontakte s rodicmi (kojenecke ustavy, detske domovy, tyzdenne jasle). Pojem emocionalna deprivacia sa viaze na tieto deti, u nich je aj longitudinalnym vyskumom dokazany. Bohuzial, mnohi v argumentacii proti jaslickam vyuzivaju tieto Matejcekove/Langmaerove vyskumy ako argument, ale uplne nepravom, lebo sa tie netykaju jasiel.
Rada citam Matejcekove knihy, ale nie so vsetkym suhlasim (na to snad mam narok, aj ked sa nepovazujem za kapacitu, ktorou on urcite je, ale nebola som vychovana k dovere voci myslienkam ludi, len preto, ze su mudri v niektorych veciach, viedli ma ku kritickemu mysleniu). A navyse p. Matejcek svoje dojmy z jasiel (ktore sa viazu predovsetkym na casi, ked v nich bolo 20 - 30 deti v skupine, cize na predrevolucne obdobie)nikdy vyskumne nepodporil, ostali sucastou jeho teoretickych uvah. |
Katuka+Vítek11/06+Danek10/09 |
11.5.2009 15:53:51
Když jsme se rozhodovali pořídit si mimíska a když se podařilo a já držela v náruči své robátko, byla to láska jak trám.
Teď je Vítkovi dva a půl roku a já jsem ráda, že se podařilo počít další mimi a můžu s ním být doma dál. Co jsem tak odpozorovala, tak mám pocit, že nejvíc jsem Vítka ovlivňovala úplně ze začátku, během těch stále dokola se opakujících prvních her. To trvalo do doby tak zhruba do prvních krůčků. Pak už se začal stávat nezávislejším. Okolo dvou let už se dokáže zabavit sám, vymyslet si pro sebe zábavu. Ačkoli jsem se od něho do narození prakticky nehnula, je samostatný a společenský, mnohem více než já. Nedá se, dokáže navázat kontakt, že se nestíhám divit, protože s tím já měla vždy problém. A v neposlední řadě ještě nedávno jsme kojili i odpoledne okolo třetí, teď už nám zbylo jen jedno ranní pro radost. Po této zkušenosti tedy chápu instituci jeslí, jako naprosto nouzovou záležitost. Naštěstí v sobě necítím potřebu kariéry, ani mě netlačí finanční důvody. Umístěním dítěte v jeslích bych asi přišla o Vítkovo chození se pomazlit, o možnost hlídat jeho chování a přitesat sem tam nějaký ten nešvar, o možnost učit ho jaký je svět kolem a jak se v něm a k němu chovat. Svou mateřskou považuji za zatím jednu z nejhezčích údobí mého brožovaného života a myslím, že málo co, co bude následovat bude krásnější, i přes všechny to starosti a nepříjemnůstky. |
vokounek |
11.5.2009 15:44:36
Mono,
souhlasím s Tebou. Jakákoli demagogie je špatně. Jen já to mám takhle. Ale s tím ekzémem jsi mně dostala.Že jsem svým malým ekzematikům nedala svobodně nadechnout v jeslích. Už je pozdě, ale zas se blíží doba internátů.( jen rýpnutí v dobrém, také je mi jasný, že vše se vším..) |
Katka,kluci 6 a 10 | (IP adresa 62.77.127.227) |
• |
11.5.2009 15:40:35
Můj příspěvek byl s nadsázkou a byl míněn tak, že se na pí. doktorku, co dala robě do jeslí snese hromada pohoršených příspěvků na téma : "proč si to dítě pořizovala, kariéristka sobecká". A to se i děje,samozřejmě. Pro mě za mě, ať si je někdo doma třeba do té maturity, když mu to vyhovuje.Snažím se v podstatě říci to co ty: at se každý zařídí dle svého a ostatní nechť toto respektují.
|
vokounek |
11.5.2009 15:38:56
Sovice, tak jo, to máš pravdu.
|
Ráchel, 3 děti |
11.5.2009 15:34:17
souhlas
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.