| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Rodiče chtějí jesle. A co na to děti?

[<<Předchozích 760] Příspěvky 761770 z 841 [Dalších 71 >>]
bamberlok+tadík
11.5.2009 14:36:14
všechno má své pro a porti, ale myslím že se tady všechny shodnem na jednom: NIC NÁM NENÍ DO TOHO, JAK SI TO TEN DRUHÝ UDĚLÁ, A JE FUK, JESTLI CHCI BÝT DOMA 4 ROKY NEBO MĚSÍC. což?~y~

Belatrix+A(10/09)+J(09/11)
11.5.2009 14:35:57
Já předpokládám, že moje děti budou žít 60 a více let, budu s nimi prožívat jejich růst, lásky, pak se radovat z vnoučat. Nebo ty si pořizuješ děti kvůli prvním 3 letem? Nemusíš chápat, proč dělají jiní lidi něco jinak, stačí to tolerovat ~;)
Katka,kluci 6 a 10
(IP adresa 62.77.127.227)
  • 
11.5.2009 14:33:37
Ani to nebudu všechno číst, jak tě tu rozcupují. Prostě sis dítě NEMĚLA POŘIZOVAT, když se o něho nemíníš starat!A basta fidli, že jo holky.Já už to mám za sebou, také jsem se tu tuhle přiznala ke svému krkavčení v podobě hlídání prarodičů a návratu do práce.Jesle jsou prostě FUJ FUJ a JEDINÁ správná cesta je být ratolesti permanentně za zadkem do 3 let, lépe do 4.
11.5.2009 14:33:20
No ja bych osobne dite do jesli nedala,jen v pripade ze by byla hodne tiziva finacni situace,jinak ne.Jina jesle neodsuzuju a ani ty maminky co ty deti tam daji,snad krome tech ktery je tam strci uz ve dvou mesicich kvuli kariere atd.Treba Borhyova ma sotva 4 mesicni dite a uz je zpatky ve zpravach ale pravda Ona jiste ma chuvu...Ja sama porodila syna v dobe kdy jsem jeste chodila do skoly,dodelavala posledni rok,a hlidala mamca,proste jsme se nejak stridali a ani jednu z nas tohle nenapadlo.Myslim ze jesle by meli byt pro ty co to potrebuji ale urcite se i zneuzivaji treba maminkama ktere si doma pak lakujou nehty.Pokud je moznost byt doma s ditetem tak at mama doma s ditetem je.Spis vidim jiny problem a to ve skolkach~o~
11.5.2009 14:32:28
petro, v několika předchozích diskusích na podobné téma si maminky, které chtějí být s dětmi doma musely přečíst spoustu příspěvků o tom, jak jsou líné, nechtějí pracovat, zneužívají sociální dávky apod. A vůbec, že by se ten rodičák měl zrušit. To není moc tolerantní. ~d~
bobinaxx
(IP adresa 88.146.78.85)
  • 
11.5.2009 14:31:47
Nechápu, proč mají někteří lidé pocit, že se musí navážet do lidí, kteří nesdílí stejné názory jako oni.
Pokud jste matka, která chce být s dítětem doma a vyhovuje to Vám i dítěti, tak fajn, ale pochopte, že to tak nemají všichni a neznamená to, že jsou to špatné matky !
Já jsem svého syna začala dávat do jeslí na 1 den v týdnu, když mu byly dva roky, pak jsme postupně přidávali dny a teď ve svých třech letech chodí do jeslí každý den a je tam spokojený. Chodí tam rád a já vím, že se mu tam věnují víc, než jsem to zvládala doma já (hry, ruční práce...) Já jsem šla do práce, která mě baví a tento systém celé mé rodině vyhovuje. Čas, který potom trávíme spolu je mnohem intenzivnější a je nám tak dobře a to považuji za nejdůležitější.
Hold nejsem typ ženy, které vyhovuje být několik let doma s dětmi, ale takové ženy neodsuzuji. Ony ale ať neodsuzují mě! Kdo změří, která z nás je lepší máma ?
11.5.2009 14:31:04
Tohle je nevětší klišé, stala jsem se matkou, tak přestanu být naprosto sama sebou ... chápu, že to může někomu vyhovovat, ale taky chápu, že někomu naprosto ne. Kdyby to tak totiž bylo, tak ve všech státech okolo, kde je mateřská o hodně kratší vyrostou z dětí jen citoví deprivanti.
Já své dvě děti miluju, ale nejsme jedna osoba, jsme tady na světě každá za sebe (myslím sebe a své dvě dcery), ráda s nima jsem, ale taky mám ráda svoji práci, svůj volný čas, i svého manžela chci někdy jen sama pro sebe. Mé děti do jeslí nechodily, ale pokud bych to mohla vzít zpátky, možná bych nad tím i přemýšlela, byla jsem na mateřské hrozně nešťastná, což s láskou k dítěti vůbec nesouvisí.
bamberlok+tadík
11.5.2009 14:30:55
jasně-v tvém případě to naprosto chápu, jiné případy moc nechápu, ale ani neodsuzuju, pravda, že je to každého věc, nikdy by mě nenapdlo nikoho pomlouvat jen proto, že to dělá jinak než já. ale nesouhalsit s tím přece mohu~d~
Zrzeček
11.5.2009 14:28:26
Jo, kéž by to tak bylo. Věř, že bez toho všeho se klidně obejdu, pokud by šlo jen o holou obživu, vystačili bychom. Jenže nás čekají velké výdaje a bez druhého platu prostě půjčku nedostaneme. Ono když muž živí 4 krky, tak se banky zrovna neklepou, aby mu půjčily. Takhle máme alespoň trošku naději, že se někdo slituje nad námi nezaviněnou situací a nějaké peníze uvolní.
petra
(IP adresa 62.225.42.115)
  • 
11.5.2009 14:27:41
amy, že se rozčiluješ...
já šla s dcerkou na poloviční úvazek do práce, když jí bylo 7,5 měsíce, s chlapečkem pracuji z domova nepřetržitě a do práce se chystám v jeho 8 měsících. Do toho dálkově studuji VŠ a co jsem si vyslechla by vydalo na román. Takže už to neřešíma na hloupé poznámky okolí nereaguji. Je to každého osobní věc, jak si život zařídí a ostatním do toho vůbec, ale vůbec nic není. Takže hoď pomlouvače za halvu a buď v pohodě. Když je máma v pohodě, je i dítko v pohodě a neboj, masoví vrazi z našich dětí určitě nebudou. Taky jsem prošla jeslema, manžel dokonce týdenníma (Vážná nemoc maminky) a zatím jsme ještě nikoho nezabili:-))
S některými maminami, se prostě nedá diskutovat. Akorát je zvláštní, že pracující matky větršinou chápou matky, které zůstávají doma, opačně bohužel tolerance chybí. (možná je to i závist...)
[<<Předchozích 760] Příspěvky 761770 z 841 [Dalších 71 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.