| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Rodiče chtějí jesle. A co na to děti?

[<<Předchozích 770] Příspěvky 771780 z 841 [Dalších 61 >>]
bamberlok+tadík
11.5.2009 14:24:44
samozdřejmě můj příspěvek byl hlavně myšlen na ty, co nechtějí, ne na ty, co nemohou.. ale i tak mám někde hlubboko v sobě myšlenku, že vždycky to nějak udělat jde. já mám 7500 neschopenku, bud mít ve stejné výši i PPM i Rodičák, a muž má 13 tic v práci, z toho platím 5 nájem, o ostatním ani nemluvě a vím, že to nějak udělat půjde. asi záleží na tom, na co jsou lidi zvyklí, někdo se neobedje dejme tomu bez ,,fitka, bazénu, kávičky s přáteli" někdo se toho vzdá.
Zrzeček
11.5.2009 14:20:25
Já jsem jedna z těch, která dala dítě do jeslí. Synovi byly téměř 2 roky, chodí tam už půl roku a já to pořád nemůžu vstřebat. Nikdy by mě nenapadlo dát dítě do jeslí, jenže situace se vyvinula tak, že mi nic jiného nezbývalo, do toho přišla výhodná pracovní nabídka a to rozhodlo. Kdybych měla hlídací babičku, rozhodně by v jeslích nebyl. Jenže já už maminku nemám a tchýně chodí do práce.
Takže abych odpověděla, dítě jsem si pořizovala, protože jsem ho moc chtěla a budeš se divit dokonce s ním chtěla být 3 roky doma, jenže .... Neodsuzuj, ne každý dá dítě do jeslí kvůli kariéře či vlastní vypočítavosti.
bamberlok+tadík
11.5.2009 14:17:36
jojo, přehnaná péče je španá péče. já kolikrát když vidím, jak dítě utrhne někde v parku kytku a matka mu hned myje ruce se slovy že je to špinavé ať se toho nedotýká, vstávají mi vlasy hrůzou na hlavě..takové dítě pak příjde od školky a je hned nemocné. mě naši vychovali tak, jak bych chtěla i já vychovat své dítě. od mala jsme se hrabali v písku, hráli si se všemi různými zvířaty, měli jsme doma koně, kozy ovce, psy, a mezi všemi jsem se od narození pohybovala, nutno říct že nevím co je alergie. v 15 kdy už jsem mohla chodit na brigády, jsem chodila, né že by mě naši nutili, oblečení co potřbuji, jídlo a školu, na to mi peníze dali, zbytek co jsem chtěla, zajít si někam na ,,doskotéku" koupit si nějakou blbost-na to jsem si musela vydělat, a myslím že mi to hodně dalo, osobně bych nesnesla pocit že mě musí živit zcela rodiče..
*Niki*
11.5.2009 14:16:33
Amy, sprostá slova nejsou jen doménou "jesličkových dětí", buď klidná :-) Můj synek šel do školky ve 3,5 letech, do té doby byl jen se mnou, neznal jediné sprosté slovo - a teď jich po mě střílí že jen zírám, co se v té školce učí ...

Já jsem ráda, že jsem nikdy nemusela volit. Práce počká, resp. najdu si jinou (v průběhu RD jsme se odstěhovali do jiného města), děti ne. Jesle neodsuzuju, jen moje volba by to nebyla (dokud nebudu samoživitelkou).
Tulka
11.5.2009 14:16:33
Amy,zase na druhou stranu mně přijde kapku pitomé tvrdit,že když někdo nechce kojit a být s prckem doma,tak je stejně kvalitní,jako ta,co to pro své děti dělá a ráda.To je pak takový rovnostářství postavený na hlavu..
A aby mně tu nekamenovaly,nemluvím o těch,kde to nejde,ale o těch,kde se nechce.
amy
(IP adresa 84.42.164.151)
  • 
11.5.2009 14:14:56
Přesně moje vzpomínky, když jsem přiběhla s bratry, že chceme tvarohový koláč s rybízem, tak mamka jen řekla, vy dva běžte natrhat a ty skoč pro tvaroh.
11.5.2009 14:11:37
PS: jinak souhlasím s tím, že hyperprotektivní matky jsou průšvih, ono už se to ukazuje na dnešní mládeži. Kult dítěte neuznávám, tak jsem svou reakci ani nemyslela. Jenže ono je to možná dnes i tím, že plno těch dětí je "vymodlených" a tak se taky k nim matky tak chovají. Jinak jsme o tom teď měli několik přednášek a odborníci opravdu varují před špatnou výchovou, neustálým ochraňováním, odstraňováním překážek, konzumerismem už od plínek a ztrátou skutečných hodnot (a to i uvědomování si hodnot jako je jídlo, ošacení a základní potřeby, je to samozřejmost). Já jsem třeba jako dítě moc nepracovala, ale na koláč jsem si musela jít natrhat rybíz, nakoupit, utřít nádobí, uklidit si atp. to být muselo.
amy
(IP adresa 84.42.164.151)
  • 
11.5.2009 14:10:31
Nevím, jak je to se zbraněmi jinde, můžu porovnat jen USA a ČR. Za půl roku v USA jsem nabyla pocit, že sehnat si zbraň, je pomalu stejné jako koupit si kávu.
Sylva2
(IP adresa 88.208.99.1)
  • 
11.5.2009 14:09:11
Ammy klid,
tohle některé ženy nikdy nepochopí. Já bych sice ty 3 roky asi zůstat doma mohla, můj obor se nevyvíjí tak rychle, ale asi bychom se museli naučit pást. Mám to štěstí, že mohu pracovat doma. A taky pracuju. A nevidím na tvé volbě nic špatného. Být v tvé situaci, pravděpodobně udělám totéž. A řeči o krkavčích matkách ať si laskavě všichni vezmou od cesty, vždycky mě to rozčílí. Pak všude možně čteš, jak ženy po mateřské jsou hendikepované na pracovním trhu, jak nemohou najít místo... Já mám po mateřské dva měsíce a práci musím odmítat. Tož tak.
bamberlok+tadík
11.5.2009 14:07:16
a já osobně bych na 4 roky šla ráda, ale pobírat pak jen 3600 to je žalostně málo na uživení sebe a dítěte, takže já jsem zvolila 3 letou variantu
[<<Předchozích 770] Příspěvky 771780 z 841 [Dalších 61 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.