| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Rodiče chtějí jesle. A co na to děti?

[<<Předchozích 70] Příspěvky 7180 z 841 [Dalších 761 >>]
Nada
(IP adresa 78.104.120.167)
  • 
19.5.2009 16:13:41
to neeee. Ja jsem spis myslela tak od tech 7 mesicu. Jenom proto, ze miminku zacali rust zoubky drive, nez je obvykle, tak bych ho neprestala kojit. Myslim, ze jsem se obcas spatne vyjadrila. To mi ale doslo, az kdyz se objevily odpovedi na moje prispevky. ;)
Nada
(IP adresa 78.104.120.167)
  • 
19.5.2009 16:09:34
Mozna jsem mela spis rict: odvykat prs. Pokud nekdo chce dite kojit do veku jednoho roku, coz je hodne dlouho, jeste bych to chapala. Ale kojit batolata az do 30. mesice? To ma byt normalni?
Diteti je samozrejme mozne davat dale flasticku a krmit ho mlekem, byt ne materskym. Mimochodem, nevim, ktere nazory mas na mysli. Nas maminka na roku a pul naucila na nocnicek a ve 2 letech jsem se musela chte nechte rozloucit s dudlikem. A delala dobre maminka. Kdyz obcas vidim nejakou maminku, ktera za sebou tahne dite v plence a s dudlikem, i kdyz diteti musi byt pres tri roky, tak se nestacim divit.
Samozrejme klade dite odpor, kdyz se uci na nocnicek. Deti vzdycky kladou odpor, kdyz se maji ucit neco noveho, co jim nevoni. Ale me vadi, kdyz matky radsi nechaji diteti plinku do absurdniho veku, nez aby se s ditetem natahovaly.

PS: ja jsem do skolky musela a dodnes mam z toho trauma. Bohuzel jsem mela vychovatelku, ktera se vubec nezajimala o to, jestli nektere deti sikanuji jine deti a obcas to i podporovala. Jsou to smutne vzpominky. Nicmene chapu moji maminku, ze nemela na vyber. Musela jit pracovat, neslo to jinak. Nedavam ji to za vinu, i kdyz by se mi to byvalo libilo, mit maminku doma cele moje detstvi.
MarkétaP + 4 dcerky
19.5.2009 16:00:13
Nado, myslíš jako třeba ve 4 měsících?
Tulka
19.5.2009 15:45:03
Nado,nechtěla jsi spíš říct,že děti se v tomhle věku začínají přikrmovat?Jinak by tvé názory byly,řekněme,poněkud zvláštní.~;)
Nada
(IP adresa 78.104.120.167)
  • 
19.5.2009 15:40:34
Tak to jiste abnormalni je. Ja si dokonce myslim, ze kojit deti do tak vysokeho veku jim po psychicke strance nedela dobre. Prominte, jestli jsem se Vas nejak dotkla, to nebyl zamer. Ale dite se ma odstavit, kdyz mu rostou prvni zoubky.
Stejne tak k zamysleni jsou deti, ktere na 2 letech a vice jeste nosi plenky, nebo ve 4 letech jeste behaji s dudlikem. Akor kdyz je maminka s ditetem doma, tak by se mu mela venovat natolik, ze dite vcas nauci chodit na nocnicek a odvykne mu dudlik.
19.5.2009 15:34:31
Nado, to bych neřekla, že by to bylo až tak vysoce abnormální ~t~ Aspoň já takových lidí znám docela dost. Svoje děti jsem kojila 9, 31, 28 a 26 měsíců, dvě nejmladší začaly po prvním roce chodit do jeslí a já jsem nastoupila do práce. Ono se to totiž nevylučuje.
adelaide k.
19.5.2009 15:34:13
Nada, normálně kde?
Nada
(IP adresa 78.104.120.167)
  • 
19.5.2009 15:29:08
Nezlobte se pani patricie, ale kojit deti do veku 2 let je vysoce abnormalni. Normalne se deti zacnou odstavovat, kdyz jim rostou prvni zoubky, takze nekdy po 6 ci 7 mesici. Byt s ditetem doma, dokud nemusi do skolky je urcite pro dite to nejhezci, co se diteti muze stat, nicmene v dnesni dobe si to muze sotva nekdo dovolit. Takova je kruta realita. Kdyz ma manzelka muze, co nejen vydelava tezke penize, ale ani se nemusi bat, ze ji nekdy opusti, tak ta si muze dovolit byt s detmi doma. Jenze, to se stane maloktere zene....
Zuzana, 2 vnoučata
(IP adresa 193.86.31.73)
  • 
19.5.2009 9:08:48
Netroufala bych si někoho kritizovat a nutit, aby byl déle doma s dětmi, jen si vzpomínám na dobu, kdy jsem bydlela na okraji Prahy, kde nebyly žádné jesle, školka od 3 let. Měla jsem dvě děti v rozmezí 15 měsíců, práce doma hodně, tehdy žádná automatická pračka, žádná pomáhající babička, manžel přicházející domů kolem šesté hodiny večerní, vše bylo jen na mně.Jediný obchod - konzum - kde jsem stála třeba hodinu frontu, jedno dítě v kočárku a druhé na ruce..Ale nakonec mi ani nevadilo, že nejsou jesle, i když upřímně řečeno jsem se občas doma nudila - ne tedy nedostatkem práce, to ani omylem, ale nedostatkem možnosti kulturního vyžití apod. Dnes je situace naprosto jiná, tehdy nebyla žádná mateřská centra, žádná krásná hřiště pro děti atd.atd. Pak jsem nastoupila do práce, dceři 4 a synovi 3 roky, vzpomínám si, že musel umět vázat tkaničky, šel do školky v září a tři roky mu byly až za devět dní, ale udělali výjimku a tkaničky vázat uměl...dnes občas říkám pětiletému vnukovi, jinak velice šikovnému - tvůj strejda musel umět vázat tkaničky ve třech letech a tobě je váže paní učitelka..je pohodlný se to naučit, když ho nic nenutí, můj syn prostě musel, jinak by ho nevzali. Byla jsem tehdy dost uhoněná, do práce dojížděla vlakem, školka zavírala v 16 hodin, proto ta zkrácená pracovní doba. Vůbec jsem si ale nedokázala představit, že bych dvě děti mladší tří let ráno táhla do nějakých jeslí..i když možná pokud bych měla dítě jen jedno, tak od dvou let bych si to představit dokázala. Ale u mladšího v žádném případě. Kdysi na devítiletce jsme měli praxi v jeslích, v rámci pracovního vyučování. Nebylo mi ještě ani 15 let,sama odrostlé dítě, ale dívala jsem se na ty maličké dětičky, často půlroční - a bylo mi jich hrozně líto, ležely v postýlce, brečely, ale sestra nemohla všechny pochovat...když jsme tam byli se školou, tak jsme je chovali. A zůstalo to ve mně, že bych nikdy dítě nedala do jeslí dřív, než začne chodit a mluvit - aby mohlo říci, co ho trápí. Moje děti mluvily od roku a půl. A dcera během dvou porodů vystudovala vysokou školu, denní studium a protože já jsem pracující babička, ještě jsem nedosáhla důchodového věku,tak jsem jí pomáhala občas, odpoledne, o víkendu. A obvykle jsem docela trnula, když chodila na zkoušky a děti hlídaly nějaké kamarádky apod., které samy ještě vlastní děti neměly a navíc moje vnoučata ještě neuměla mluvit...a tak je tomu i v jeslích. Pokud se větším dětem něco nelíbí, něco je trápí, tak jsou to schopné říci - a ty maličké prostě nemají šanci.
Gedzitka, Renda *20.3.2005
18.5.2009 8:40:10
povinne jesle od 1,5roku? cha cha. Dneska prece neni povinna ani skolka a dokonce ani skola, kdyz slibis, ze dodrzis pravidla a budes sve dite vzdelavat a podle pravidel chodit na prezkouseni. Tady prece nejde o povinnost, ale o moznost. Povinne jesle tady chteli zavest tak leda komunisti (dnes opetovne skveli a mnohymi opevovani) a ani jim se to nepovedlo.
[<<Předchozích 70] Příspěvky 7180 z 841 [Dalších 761 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.