| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Rodiče chtějí jesle. A co na to děti?

[<<Předchozích 80] Příspěvky 8190 z 841 [Dalších 751 >>]
Gedzitka, Renda *20.3.2005
18.5.2009 8:34:27
ja tvoji kolegyni chapu a to uz mam 2deti. Nekdo hold nedokaze pochopit, ze zvatlat od rana do vecera nektere zeny proste neuspokojuje, tedy vpodstate nudi. Hra "mamo zvedni" je jiste pro rocni dite uzasna psina, me uz to ale tolik nebere a dokazu predstirat zabavu jen prvnich 5minut. Tlachani na piskovisti take neni moje hobby - byt tam musim, tak stojim u prolizacky a delam zachranu. A stale stejny argument - proc si takovi lidi vlastne porizuji deti? Priroda uz to tak hold zaridila, ze potrebu reprodukovat se maji i ti.
Lenka, roční chlapeček
(IP adresa 78.110.220.200)
  • 
17.5.2009 13:56:48
Já sama jsem chodila do jeslí a dodnes na ně mám otřesné vzpomínky. Přivazovali nás k postýlkám a přes hlavu přehazovali deky, prý abychom lépe spali.....hrozný....každé ráno jsem vstávala ve čtyři, protože moje maminka musela být na šestou v práci a do zaměstnání dojížděla do jiného města. Už jen ten pocit, že jsem tak brzy vzhůru a musím pryč z domova ve mě vyvolával zmatek, stres, zvracení, pláč.....po dvou měsících, kdy jsem takto "vyváděla", mě maminka zavedla k doktorce, protože já nedokázala vysvětlit, co mi je, proč jsem smutná, proč pláču, bojím se, že jsou na nás v jeslích oškliví,atd....nakonec jsem dostala z jeslí odklad a už jsem do nich nemusela. Už s nepamatuji, jak to naši měli, že maminka nechodila do práce, nevím....ale vím, že už jsem tam víckrát nebyla. A do školky jsem chodila zase velice ráda, líbilo se mi tam. Vlastní dítě bych do jeslí, když je možnost být až čtyři roky doma (já sama mám tříletou variantu), nedala. Nechci být šizená o ty krásné momenty prvních krůčků, slov, rozzářených očí a hlavně, být doma s dítětem mě naplňuje, baví a vím, že tohle je pro mě smysl života, starost o dítě. Ne chození do zamětnání, tam budu chodit až do důchodu, pokud se ho vůbec dožiju s nesutálým navyšováním věku odchodu od důchodu. Takže jsem teď maximálně šťastná, spoojená a na zaměstnání si vůbec nevzpomenu.
Anni&Annika
17.5.2009 13:02:22
kdysi davno jsem svou prvni dceru dala od 2 let do jesli..bylo to tak normalni...od te doby zacala marodit.....1,5x do mesice anginy, skoncili jsme ve 3 letech se zanetem ledvin v nemocnici....navrat do kolektivu a vse se opakovalo....museli jsme prerusit, hlidala diky bohu babicka v invalidnim duchode....dite bylo sice v kolektivu stastne a vzdy se tesilo, lec problemy s imunitou mame dodnes...a to ji je 23~;((
nehlede na to, ze to pekne nervovalo i me....stres v praci, pri nemoci ditete /pravidelne mela 40tky teploty/ a podobne chutovky bych uz fakt nemusela....
Ráchel, 3 děti
17.5.2009 12:27:43
vystihla jsi to velmi dobře ~R^
17.5.2009 1:42:41
Abych pravdu řekla, jsem trochu alergická na věty typu: "...Když se v pět vrátím z práce, věnuji se naplno dceři. Jsme spolu méně, zato intenzivnějši."
Dítě přece potřebuje mít mámu nejvíc právě v těch běžných situacích dne, vidět, jak máma vaří a pere nebo třeba odpočívá, být nejen u toho, když je máma v pohodě a hraje si s ním, ale taky, když je smutná nebo vyčerpaná. Aby poznávalo opravdový život. Aby to všechno mezi nimi bylo skutečné a upřímné. Chápu, že pro některé matky je to těžké a každá by měla mít možnost mít "něco svého" a od dítěte si občas odpočinout, ale jít kvůli tomu od miminka nebo batolátka do práce, to mi opravdu zavání alibismem. To je trošku výmluva.
17.5.2009 1:32:31
Abych pravdu řekla, jsem trochu alergická na věty typu: "...Když se v pět vrátím z práce, věnuji se naplno dceři. Jsme spolu méně, zato intenzivnějši."
Dítě přece potřebuje mít mámu nejvíc právě v těch běžných situacích dne, vidět, jak máma vaří a pere nebo třeba odpočívá, být nejen u toho, když je máma v pohodě a hraje si s ním, ale taky, když je smutná nebo vyčerpaná. Aby poznávalo opravdový život. Aby to všechno mezi nimi bylo skutečné a upřímné. Chápu, že pro některé matky je to těžké a každá by měla mít možnost mít "něco svého" a od dítěte si občas odpočinout, ale jít kvůli tomu od miminka nebo batolátka do práce, to mi opravdu zavání alibismem. To je trošku výmluva.
16.5.2009 22:51:12
Na začátek chci říct,že nikoho nesoudím-to si musí každá rodina najít.My jsme v tom s manželem zajedno a to je pro nás důležitý.My by jsme -pokud by nenastalo nevím co-dítě do jeslí nedali.Manžel se smeká,aby naši velkou rodinu finančně zajistil,ale oba víme,že moje místo je teď být u dětí-a to je dobrá investice.vychováváme pět dětí a tak nějaký věci už zpětně posoudit můžem)))Já zůstala doma a děti jsem měla i na domácí škole.užili jsme si to všichni a je to podle mě něco,na co budem vždycky vzpomínat a určitě nám to do vztahu něco přineslo.)))tím,že jsem doma ze svejma,tak jsem občas i hlídací teta.A upřímně,jsem ráda,že se moje děti tomuhle vyhnuly.taky občas zůstanou u babičky ,nebo u tety....ale není to pravidlo,aby máma musela jít do práce.Jsem ráda,že byly ušetřený raního vstávání a mohly se klidně i poválet-protože jak začne škola-to už nepůjde.)))jsem ráda,že jsem každý mohla dlouho kojit,že jsem u toho já,když dělaj první krůčky a pokroky ve slovíčkách i v lupmárnách...jsem tam já a ne nějaká teta.)))Ničeho nelituju-společně vyrábíme,chodíme na společný akce a návštěvy,choděj se mnou tancovat a tak....prostě doma na zadku nesedím a netruchlím-ale je mi jedno,jestli mi někde utekla práce-protože moje místečko je být tu teď pro ně.)))to můžu teď-ne až někdy.))))
maja
(IP adresa 78.80.16.222)
  • 
15.5.2009 22:45:03
Máš pravdu, věta :
"Znovu opakuju, že mít hodně dětí a nezajistit jim životní standard, aby si nepřipadaly mezi ostatními jako chudáci je nezodpovědnost."
se dá vyložit i tak, že pokud nedokážeš zajistit všem dětem např. MP3, což je věc, která dejme tomu mezi dětma teď frčí, nemáš si je pořizovat, protože děti se mezi vrstevníky nebudou cítit OK, protože na MP3 nemáš. To, že nemůžeš zakoupit modní výstřelky a různé výmysly , rozhodně neznamená, že bys měla skončit s pořizováním si dětí . Směrodatné je opravdu to, zda je uživíš a vzděláš tak jak si představuješ. Další věci charakteru MP3 nejsou v tomto směru rozhodující. Z vlastní zkušenosti mohu dodat, že ostatním dětem vždycky něco na druhých dětech vadí, a může to být naprosto věc moderní a přesto to dětem dají sežrat. Takže vázat se na to při rozmnožování je hloupost.
15.5.2009 19:57:54
ja ziji v zahranici(FINSKO, Belgia ma jen 4mesice), a zde je materska pouhych 10 mesicu, pak deti putuji do skolky, a nikdo se tim moc nezabyva.
Kdyz jsem manzelovi sdelila, ze chci byt s dcerou min. 2,5roku doma, tak na me koukal,jako bych zesilela. Dcera nakonec sla(i pres muj nesouhlas) do skolky ve 14ti mesicich. ted ji byly 2 roky a je samostatna, naucila se spoust veci,ma vice kamaradu...Nemam pocit, ze jsem krkavci matka, zacatek byl pro me tezsi nez pro malou,ale zvykla si tam tak rychle a dobre, ze se obcas stava, ze se ji nechce domu ~;) Coz je me na jednu stranu tesi,bo to znamena, ze je tam spokojena a nic a "nikdo" ji tam nechybi. Takze nakonec jsem i rada, ze tam dcerka je a je stastna
Ale pokud chce byt nekdo s ditetem doma 3,4,5let, at je...Nikomu nenutim nazor-dejte dite do jesli, ci budte s nim doma nez pujde do skoly Je to kazdeho rozhodnuti.
Diva.Bara
15.5.2009 18:03:02
Majo s tím co jsi napsala já problém nemám, souhlasím s tím. Ilona to ale podala trošku jinak, daleko víc černobíle.
[<<Předchozích 80] Příspěvky 8190 z 841 [Dalších 751 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.