| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jakou cenou se dá vykoupit dětský pláč?

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 1405 [Dalších 1375 >>]
Markéta s párkem
(IP adresa 84.42.137.193)
  • 
9.2.2010 13:13:56
To byly asi soukromý jesle, ne? Já zkusila státní a totální katastrofa. Klukovi byly dva roky. Probíhalo to tak, že první den jsem tam s ním byla hodinu. Hrál si, ale žádná teta se mu nevěnovala, aby si na ní zvykl. Přinesly mu hračky, pak jídlo, pití, ale žádná si nesedla, aby si s ním promluvila, pohrála apod. Další dny tam byl hodinu sám. Celou dobu prořval. A pak opakoval, že do jeslí nepůjde. Myslím, podle toho prvního dne i podle toho, co jsem chvílemi poslouchala za dveřmi, že se mu tam nijak individuálně nevěnovaly. Nabídly mu hračky, vzaly ho do kroužku, když se tancovalo, ale to bylo všechno. Tak jsem ho vzala pryč a sehnala paní na doma. Do doby než byl v jeslích ho občas hlídala babička nebo teta a nebyl to problém. Když jsem odcházela, vesele mi mával. TeĎ ho musí dotyčný nějak zaměstnat a já musím nenápadně zmizet, jinak když si myslí, že odejdu, brečí. Ale pak, když si s někým hraje už je to OK. O jeslích už nemluvím, vůbec tudy nechodím, tak doufám, že na to zapomene a nebude pak problém se školkou :-§
Želvička plus Petruška 21 měsíců
(IP adresa 86.49.97.209)
  • 
9.2.2010 12:26:51
Jsem ráda, žes mě pochopila, holt ten můj cynismus :-) Ale jak jinak, když všeobecně se má za to, že máma, co si "dovolí" věnovat na MD i něčemu jinému než dítěti, je špatná. Nikdo nemá právo soudit. Já jsem pro cokoliv, co pomůže se odreagovat :-)
marketa
(IP adresa 84.148.82.171)
  • 
9.2.2010 11:06:45
dosla jsem k tomu jednoduse- jesle berou behem roku tak zhruba 10-15 deti a z tech si vetsinou jedno maximalne 2 nezvykne a odmitne tam zustat samo, takze to rodice rozumne odlozi o minimane pulroku, ale radeji rok. toto mi potvrdila moje zkusennost a zkusennost pribuznych i kamaradek z nekolika ruznych zarizeni.
ostatni deti se teda rozhodne nelamou, rada ti to zvykani popisu, muzes rict sama jestli je to lamani detske dusicky:

nejdrive se 2-4 dny chodi na pul hodiny s maminkou, pokud se dite odpouta, jde si hrat a maminku necha sedet v koute, zkusi se pridat na hodinu a maminka zkusi odejit na 15 minut. diteti to rekne, neutika potaji. a jde jen do jine mistnosti ve stejne budove, aby se mohle vratit, kdyby byl rev.
dalsi tyden se zkusi dve hodiny a pul hodina bez matky a na konci toho druheho tydne 2 hodiny cele bez maminky, ale ta musi zustat v budove, aby byla rychle poruce.
az treti tyden, pokud je dite v pohode a neplace po jejim odchodu, zustava dite na domluvenou dobu, coz je vetsinou 4-5 hodin.
tohle je standartni postup, nektere deti potrebuji dele casu, ale neni to tak, ze by "pochopili, ze rvanim nic nezmuzou". spis s nima maminka zustava tak dlouho, dokud se s prostredim a vychovatelkami neseznami a nenabydou jistoty, ze se maminka urcite vrati, takze si muzou v klidu hrat.
take na zvykani ma kazde dite jednu vychovatelku a ta se v prvni fazi, kdy je tam dite jen na max hodinu, venuje temer jen jemu. je to domluvene tak, aby bylo vzdy jen jedno uplne nove dite.
take se zkusi, jestli se dite necha od vychovatelky prebalit a utesit.
moje dite bylo extremne v pohode a cele zvykani probehlo za tyden. muj synovec potreboval 2 mesice. hral si, byl v pohode, ale jak maminka nesedel v koute na zidli, tak spustil a maminka okamzite prisla. po dvou mesicich byl v pohode. mama rekla ahoj, pusu a on ji najednou bez breku nechal jit.
opravdu se nezkousi, za jak dlouho to dite vzda a prestane plakat. je to naopak, dokud place, nesmi rodice odejit.
muze se stat, ze pak cas od casu deti nekdy trosku placou, ale spis, ze zrovna maji spatny den, nejsou vyspale apod. ale lamani detskych srdicek neznam z zadnych jesli.
monule 3děti
(IP adresa 81.30.246.18)
  • 
9.2.2010 8:14:17
Jo tak to promiň tu ironii jsem v tom neviděla.Je to sice náročný ale malej spí 3-4hodinky dopoledne tak v tu dobu si k tomu sednu.Ale jak se vzbudí tak to už se nedá udělat nic má sice 3měsíce ale už vyžaduje pozornost,začal vykládat pořád se směje takže už se věnuji jenom jemu.
8.2.2010 21:28:15
Euforbio,
to je mi líto, že ses tak cítila...Ale věř, že většina dětí tohle neprožívá, moje děti naopak školku i družinu milovaly...Představ si,že mě teď dokonce večer co večer uhání,abych už jim konečně našla tábory na prázdniny, pokud možno zábavný, dlouhý a třeba i dva. Jednomu je jedenáct, druhýmu pět a i ten touží po táboru. VBe školce se vzteká,když pro něj přijde někdo moc brzy...

Dejte už pokoj s tím paušalizováním. To,že někdo něco prožívá určitým způsobem neznamená,že to tak mají všichni..
Mě máma strkala na tábory s výukou jazyků. V době prázdnin jsem se každý dopoledne učila...Někdo tam kňučel,jaká je to nespravedlnost a světe div se, já jsem tam byla vždycky nadšená...
Moje 4letý dítě jelo se školkou bez rodičů na lyžařskej výcvik,přijelo totálně nadšený.Pětiletý dítě touží po táboře,ačkoli jiný,třeba sedmiletý,nechce ani slyšet...
Tak to prostě je a absolutně to neznamená, že je něco špatně a už vůbec ne,že se tím rodičům odcizí,proboha...
8.2.2010 21:15:02
Může to být povahou tvojí nebo tvé matky, ale rozhodně to takhle neplatí univerzálně. Já jsem takovou zkušenost neudělala ~;) - dvě z dětí už mám dospělé, tak by se to asi už poznalo.
8.2.2010 21:05:21
Jako dítě jsem měla ambiciózní a pracovitou matku. Chtěla abychom se měli dobře a abych to dotáhla dál než ona. Proto ona byla v práci a já v jesličkách, školce, družině, sama doma. Nemůžu říct, že bych se pobytem v kolektivu nějak vehementně osamostatnila a nebo že by mi naspořené peníze nějak extra ulehčily život. Ale častým odloučením jsem si k ní vypěstovala chladný odstup.
Takže doporučení pro vás milé maminky: jestli chcete aby děti co nejdříve prchly z domova, aby pro ně byli kamarádi důležitější než rodina, pokud se pro ně chcete stát přítěží a raději na stará kolena zůstat opuštěné, začněte je od sebe odstrkovat co nejdřív. A jesličky budou tím nejlepším odrazovým můstkem.
Lassie66
8.2.2010 17:10:04
Jo tak to jo.
Lenkala
(IP adresa 188.110.244.63)
  • 
8.2.2010 17:01:47
to bylo mysleno tak, ze ja ho to naucila doma dobre, ne ze ho to naucili ve skolce. mozna jsem se nevyjadrila dost jasne. uz v 16 mesicich vedel (samozrejme ne vsechno) co je pro nej dobre.
Lassie66
8.2.2010 16:56:18
Lenkalo, ty stravovací návyky mi přijdou jako divný argument pro jesle. Já nevím - třeba dám dítě do lyžařské školky, když ho chci naučit a sama to neumím, nebo třeba jazykové kurzy - sama něco neumím, tak nechám někoho jiného, aby to dítě učil. Ale to matky neumí jíst, že dávají děti do jeslí, aby se naučily jíst lžící a příborem? ~e~
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 1405 [Dalších 1375 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.