| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Dle regionu : Ostrava

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
[<<Předchozích 90] Názory 91100 z 61317  [Dalších 61217 >>]
Lenka, 2 děti (4 a 1 rok) (IP adresa: 85.207.41.121)
  • 

Re: Operace předkožky v Ostravě

9.2.2008 21:05:28
Simiki, ach jo. S Tvojí malou je mi to moc líto. To snad není pravda, že Tě tam automaticky s ní nenechali. Kojení a hlavně Tvoje přítomnost přece uzdravuje a když ne, tak aspoň pomáhá. Člověk aby si všechno přímo vyřvával.
Davídek, když byl malý (taky mu nebyl ještě rok), měl střevní chřipku. Hodně zvracel, ležel, horečky. Kojila jsem, dávala pak i černý čaj, ale jen po lžičkách, aby to nehodil zpět. Po několika dnech se to zlepšilo.A co přesun do Poruby, dal by se? Nebo holt tam jít a stepovat a otravovat tak dlouho, dokud Ti tam nedovolí být s ní.Držíme pěsti, ať je malé lépe a Ty můžeš být s ní.
Ad Raďulko, třeba ano. Když lidi přes práci zapomínají na základní lidské potřeby a ostatní berou jako dotěrný hmyz, pak je to opravdu složité. A zaběhnutý systém se těžko mění, změna musí nastat právě v hlavě těch lidí.
Tak holky dobrou noc.
simiki+koťátko 03/07 44774

9.2.2008 20:47:05
malá zvrací už třetí den, a nechce pít, a všechno vyzvrátí, aji by jedla, ale neudrží to. dnes vypila jen 100ml kulíška. nakojila jsem ji ráno ve 3 a vyzvracela to ven v 6hodin, tak mi řekli, že bude na jipce na kapačce, udělají rozbor, a že bych ji tam stěejně nemohla kojit. že mám zavolat ráno. vče čtvrtek zvracela od půl 7 do půl 1 celkem 9x, včera tak 4-5x, dnes skoro co hodinu co dvě hodiny. kdbych věděla, že nemůžu být na jipce ve vítkovicích, zkusila bych to v porubě, ale to jsem zjistila až při ukončení příjmu.byla jsem dnes i na pohotovosti (byla jsem včera i u naší dr, ale to byla ještě celkem vphodě, a byla šance na zlepšení) a na pohotovosti nám dala paní dr (ale byla hodná) antibiotika na anginu, kterou v nemocnici nezjistili, prootže má krk červený pouze z toho zvracení. ještě, že jsem ji ti antibiotika nezačala dávat a počkala na jiného dr. takže tak ;((
Raďulka 16249

9.2.2008 20:16:34
Simiki a co s ní je, že je na JIP? A proč tam nejsi s ní?

Leni, možná se známe, třeba se potkáváme na procházkách ;) Hra na city jde některým lidem fakt dobře. Po pravdě nechápu, jak může tohle odmítnout nějaká staniční na oddělení, která je pravděpodobně taky matka, to mi hlava nebere ;((
  • 

Operace předkožky v Ostravě

9.2.2008 20:07:57
Ahoj vespolek.
Simiki, příjem dítěte s matkou (zvlášť kojící) by mělo být automatické. Nicméně vždy můžeš narazit na lidi, kteří tyto věci nevnímají.
Raďulko, děkuji za odpověď. Možná se známe, ani nevíme.
Píšeš mi z duše. Já jen doufám, že se zdravotníci nechají přemluvit a nebudou hrát na city. Zvlášť, když to na některých odděleních jde. Papa a pěkný víkend

Re: ...

9.2.2008 20:05:15
díky raďulko, tak už ta předchozí otázka není akutální, adrianku si nechali na jipce ve vítkovicích ;((
Raďulka 16249

...

9.2.2008 19:38:50
Ahojky, nějak nestíhám, ale za týden už budeme na lyžích :-D ;):-D

Johi, ples jste museli mít super a ledňáček je fakt bomba!

Simiki, já chodím s malou plavat na Regeneraci k Vítkovickému stadionu, ale teď opět zdražili a tak dobereme permanentku a končíme.

Ad předkožka, jela bych do Třince, přestože bydlím skoro u fakultky. Pamatuji si dětskou chiru ještě jak jsem tam dělala praxi, bylo to spojení s dospělákama, šlo jen o pár pokojů. Ale nadstandart tam byl už tenkrát, v tom bych problém neviděla, samozřejmě že nemusíbýt volný, ale dá se podle termínu operace přece domluvit i na zablokování toho nadstandartu, ne? Vím, že některé matky jely s děckama až před sál a z dospáváku si je braly a hlídaly samy, některé to ani nechtěly, je to věc volby. V každém případě existuje chrata práv hospitalizovaného dítěte, zdravotníci ji většinou dnes už znají, ale nepřiznávají to, protoe se jim něco nehodí, oddělení to dělá jinak apod. Já osobně bych si to prosadila, považuji ta za důležité pro dítě i pro mně.
Naštěstí jsme s malou nic takového zatím podstoupit nemuseli. Byla jsem s ní jen 14 dnů na dětské neurolce ve fakultce, ale to byla plně kojená, takže jsem automaticky měla pokoj, kde jsem byly stále s ní. Ale to je taky výhoda jednomatek, mít doma další jedno, dvě děti těžko se volí zda být s jedním ve špitále 24hodin, či ne...

Halóo, byla dneska ta svatba Ajky? Beztak jste tam byla některá šmíroat, tak napište...

9.2.2008 17:21:28
potřebuju holky rychle poradit - přijímá ov poruba děti s matkama kojícéíma? děkuji
  • 

9.2.2008 11:21:47
Vladi, tak jak říkáš, v místě bydliště je to nejideálnější. Samozřejmě odchod hned ten den domů se bude odvíjet od Davídkova stavu. Ale pokud to bude možné, tak bych ráda byla s ním co nejvíce, ale holt nerozkrájím se a tak budu muset asi řešit i Nelinčino kojení, které sice není časté, ale je a ukončit se mi to také zatím nechce. Nicméně přece jen je kojená dostatečně dlouho (chtěla jsem vydržet stejně jako u Davídka do 2 let), tak by to neměl být zas takový oříšek.
Každopádně si nejsem jistá z přístupu lidí na zdejší chirurgii, alespoň co se týče poskytnutí nadstandardu. A je pro mě nemyslitelné, abych chodila jen přes den.
Nuž, zkusím je ještě jednou oslovit, více se pozeptat, a pokud je mé naléhání neobměkčí, tak se přeobjednáme jinam. Měj(te) se moc hezky a pěkný den
danielka28 77691

Ahojky maminky

8.2.2008 21:56:08
Ahojky maminky!!!Můžeme se tady mezi vás přidat???Jmenuji se Daniela a mám 23 měsíčního syna Filípka!!
Vladi,Vojta 3/00 Anička 6/04 51184

8.2.2008 21:30:51
No tak to kojení jsem nevěděla. A nejsem si jistá jestli by vás po celkové narkóze pustili ten den domů. Oni tam jsou fakt opatrní a řekla bych hodně pečliví. Ale když jsem viděla co se po trhání mandlí může stát tak jsem byla ráda, že si nás tam nechali na noc. A ne na každého ta narkóza působí dobře. Malá mi ji snášela úplně skvěle, ale byly tam děti co sebou dost házely. Proto je dali radši na pár hodin na tu JIPku aby si je pohlídali. Je jasné, že v místě bydliště je to pro Tebe nejideálnější. Tak držím palce, ať uspěješ s výběrem a vše dobře dopadne.
[<<Předchozích 90] Názory 91100 z 61317  [Dalších 61217 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.