| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Dle regionu : Ostrava

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
[<<Předchozích 100] Názory 101110 z 61317  [Dalších 61207 >>]
Vladi,Vojta 3/00 Anička 6/04 51184

Re: Operace předkožky v Ostravě

8.2.2008 21:30:09
No tak to kojení jsem nevěděla. A nejsem si jistá jestli by vás po celkové narkóze pustili ten den domů. Oni tam jsou fakt opatrní a řekla bych hodně pečliví. Ale když jsem viděla co se po trhání mandlí může stát tak jsem byla ráda, že si nás tam nechali na noc. A ne na každého ta narkóza působí dobře. Malá mi ji snášela úplně skvěle, ale byly tam děti co sebou dost házely. Proto je dali radši na pár hodin na tu JIPku aby si je pohlídali. Je jasné, že v místě bydliště je to pro Tebe nejideálnější. Tak držím palce, ať uspěješ s výběrem a vše dobře dopadne.
Lenka, 2 děti (4 a 1 rok) (IP adresa: 85.207.41.121)
  • 

8.2.2008 21:24:23
Ahoj Vladi. Taky moc děkuji za příspěvek :o).
Co mě odrazuje, je vzdálenost (ale lepší než Praha) a také ještě kojení dcery. Tak také proto bych ráda, samozřejmě bude-li to Davídek zvládat, jednodenní režim. Každopádně moc děkuji za info. Více informací a člověk má proč přemýšlet a doufám, že dobře se rozhodnout. Zdravím a přeji pěkný víkend
Vladi,Vojta 3/00 Anička 6/04 51184

8.2.2008 21:12:42
Lenko, v Třinci jsem byla s malou před vánocemi trhat mandle. Co se týká přístupu personálu a všeho kolem tak si to nemůžu vynachválit. Mohla jsem s ní jít před sál. Jenže dostala před tím ty oblbující léky tak jí to bylo úplně jedno. Ale mohla jsem a pak jsem mohla jít k sálu zase pro ni se sestřičkami, ale to už jsem nešla a v klidu mi ji přivezli. Stejně spala. Pokud dítko hned po nárkóze trochu více vyvádí tak ho dávají automaticky na JIP. Ale tam můžeš za ním taky a hned. Jsem si říkala, že kdyby nedej Bože muselo jedno z mých dětí na operaci tak jedině tam. Se synem jsem byla na mandle na jeden den ve Vítkovicích a když jsem to viděla v Třinci tak jsem si říkala, že to Vítkovice s informovaností a přístupem pěkně odflákli. Sice jsme v Třinci byly tři dny, ale to mi nevadilo. Je tam i moc pěkné prostředí pro děti a na každém pokoji TV s DVD, aby se děti po operaci nenudily. Tak ať vše proběhne dobře a ať Ti hlavně někde vyhoví.
  • 

Operace předkožky v Ostravě

8.2.2008 21:05:40
No, tak to se mu vůbec nedivím. Cizí prostředí a lidé. Moje švagrová, měla také problém dosáhnout toho, co chci já, a to je doktorka (Brno). Nicméně někdy to problém je, někdy ne. Bohužel, je to hlavně v lidech. No, nic, uvidíme. Ještě jednou moc dík.
MarrtinaD 30022

8.2.2008 21:00:39
Mně tenkrát dovolili zavézt ho k sálu a pak mě prosili!, abych si pro něj přišla na dospávací sál, protože tam strašně řval a budil ostatní pacienty po operacích:) Nakonec byli rádi, že jsem byla po ruce...
  • 

Operace předkožky v Ostravě

8.2.2008 20:56:35
Ahoj Martino, dík za bleskový příspěvek.
Máme jít do Poruby a máme to hodně blízko. Jsem přesvědčená, že přístup a zásah by byl profesionální a bez následků. Nicméně právě při dotazu k paní doktorce jsem cítila, že doprovod u dítěte ve větší míře není až tak možný. Na sále velký problém. Mně jde ale jen o to být s dítětem, dokud neusne a pak hned po operaci. Vzhledem k tomu, že jsem jej porodila, jsem za něj plně zodpovědná a rozhodně zná více mě než nemocnici, si myslím, že mám na tyto - z mého pohledu - malé věci, které by při troše snahy měly už dávno automaticky fungovat, právo.Nehledě na to, že se děti lépe uzdravují. Samozřejmostí z mé strany je jednodenní pobyt, zvláště když bydlíme blízko, za předpokladu, že vše proběhne tak, jak má. Co se týče nadstandardu - v současnosti 1 pokoj a při dotazu u sestřičky, která zaskakovala, to vypadalo, jak kdybych chtěla něco nového. Tak uvidíme. Zkusím se ptát, ptát a ptát, dožadovat a pokud nebudou vstřícní, tak půjdeme někam jinam. Koukala jsem také na nové Centrum operační léčby v Třinci, kde podporují právě jednodenní chirurgii. Ale jak říkám, taky bych raději, aby to bylo co nejblíže.
Mějte se moc pěkně a přeji pěkný víkend :o)
MarrtinaD 30022

Re: Operace předkožky v Ostravě - dotaz

8.2.2008 20:44:46
Díváte se někdo? Nepřipadá vám divné, ž ev dnešní době to všechno sčítají ručně? Pořád tam chodí nějací lidi, že se jim to neplete...
MarrtinaD 30022

8.2.2008 20:31:34
Jste napnuté, jak dopadne volba? Já děsně.
MarrtinaD 30022

8.2.2008 20:30:58
Lenko, před pár lety byl syn na operaci kýly na dětské chirurgii ve FNsP. Tam byste zřejmě měli jít také. Na místě jsem se dohodla, že hospitalizace bude jednodenní, přičemž jsme museli dodržet pravidla - nejíst od večera a nepít od půlnoci. Ráno jsme přijeli, dali nám postýlku a připravili ho na operaci, ta proběhla asi kolem 9. Odpoledne po 16 hod. jsme jeli domů. Nadstandard tehdy na dětské chir. nebyl, byla součástí oddělení chir. pro dospělé. Jak je to dnes, nevím. Ale určitě bych se pokusila domluvit. Hodně štěstí.
  • 

Operace předkožky v Ostravě - dotaz

8.2.2008 20:17:17
Dobrý den,
máme jít na operaci zúžené předkožky do FNsPO v Ostravě. Možná dojde i k obřízce, to se uvidí až na místě. Malý čůral vždy v pohodě, ale přetahovat nešlo, párkrát zjizvené, po Chorvatsku 3 dny bolení, než se rozčůral. Ještě jednou se nám bolení opakovalo, ale v menší míře.
Problémem není pro mě operace, zatím. (I když dle odkazů na www jsem našla obrázek, kde je uvedeno, že operace není nutná a vzhledově to odpovídá synovi).
Jde mi spíše o samotný doprovod dítěte. Zatím to vypadá, že je zvykem dítě odebrat a možná, že s ním budeme alespoň na nadstandardu nebo celodenně. Chtěla bych s ním být ale do uspání, hned po probuzení a samozřejmě nastandard. Nejideálnější by byla jednodenní operace, dle aktuálního stavu.
Nevíte, kde v Ostravě, se provádí jednodenní operace předkožky, případně, kde není problém účast matky při uspávání dítěte a probouzení?
Moc děkuji za odpověď a přeji pěkný den
[<<Předchozích 100] Názory 101110 z 61317  [Dalších 61207 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.