| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : prosinec 2004

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
[<<Předchozích 110] Názory 111120 z 54028  [Dalších 53908 >>]
Miri30 11611

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Úterý

29.8.2006 14:38:16
Ahojky holky,
zvlášť zdravím Sněhu-těhu a Kamyš, jestli se tu někde pohybuje a nenarozené mimísky.
Zase se hlásím po delší době. Pěkně jsem si užívala, udělal se mi váček pod zubem, doplňuji že pod jedničkou nahoře. Zubařka se mně byla šedivá, protože se to obvykle léči silnějšími antibiotiky, rozvrtáním (to se mi asi jí u té jedničky moc nechtělo - naštěstí nebo resekcí). Prostě samé úúúúžasné alternativy. Nakonec jsme zvolili kompromis. Dostala jsem nějaká slabší ATB, moc z toho nadšená nejsem, ale co se dá dělat, nerada bych byla bez zubu, a obkládala jsem se celé dny ledem. Dneska už je to celkem v pohodě. Zítra jdu na kontrolu, tak uvidíme, co mi poví.
Taky se zítra chystám do poradny, vzhledem k tomu, jak mi od minule narostlo břicho, tak čekám další "skvělý" váhový přírůstek! Ale to už jsem přestala řešit.

Romčo, soucítím s Tebou, to je hrůza, takové problémy...

Jinak s tím množstvím jídla, co jsem si všimla, že tu probíráte. Malej jí někdy fakt strašně (určo víc než Cyrda) a zase pak má období, kdy jí míň. Nějak to neřeším. Nemyslím, že by byl nějakej špekatej, tak to asi potřebuje k růstu, ne?
Piškotek 14942

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Úterý

29.8.2006 14:37:24
Romi, teda fakt to je síla!!Přeji ti at už se nemusíš stěhovat a vyřeší se to!!!I když v tom obsazení co je na družstvu nevím,nevím:-(())

Sněhu ahooj!Teda to utíká, ty už budeš za chvili rodit!!
Olík je teda kus chlapa!!Ty jo 15kg, to my budeme mít až bujdeme do školy:-))
A přípravu pidioblečku závidím!!!
Snehurka a 2 trpaslici 16967

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Úterý

29.8.2006 14:10:33
Ahojte holky,

teda Romco, to je mi lito, jak si "uzivas". No snad se to vyresi a budete mit s Rominkem klid.

Piskotku to je fajn, ze je uz malej dobrej a ze jste to zvladli i bez ATB!!!

Kaci, jsem se u tech rad z chytre knihy musela smat...ja totiz nevim, jak mam Olivera prinutit, aby v postylce zustal a neustale nevylizal. To bych ho musela privazat za retez k noze postele:DDD Tak tam su s nim a za chvilku je klid. Ovsem stve me to...vim, ze to neni dobry, ale ja uz vecer na nejaky honicky nemam naladu a ani silu:o)

Dadi ja si taky myslim, ze tyhle curaci recidivy jsou normalni. Tak vydrz, to bude zase dobry.
Jo a k jidlu...no tak u nas je ted obdobi, kdy ji min nez jidaval. Hlavne teda obedy a vecere dost flaka a sni porci jak pro 8 mi mesicni mimino. Rano ma lupinky s mlikem nebo jogurtem, pak dopoledne jako vsichni tady - co kde najde nebo vyskemra, pak obed, po spani odpoledne jogurt nebo chleba s necim a vecer bud zbytky od obeda nebo nejakou zdravou kasi (ty mu uz ale nejedou) nebo chleba s necim. Chlebem ho ale radsi krmim, pac by taky oziral jen ty vrsky:o)))No celkem nic moc, pupek nema ani nahodou a i pres to vazi 15kg:o)))

Jinac jsme slameni az do zitrka vecera, ale protoze mame hodnou babicku a dedecka, co si chodi pro Oliverka kazdy den, vubec mi to nevadi:))) Rano neco podnikame spolu,(park, hriste, pisek, mesto, zahrada atakpod.) a odpoledne po spani je Oliverek s babi.
Ja jsem si zasla po dlouhe dobe ke kadernici, vyprala a vyzehlila 3 packy pidimini oblecku a ted se jdu vrhnout na vysavani:o))
Zakazala jsem si vysedavat u PC...dlouho:)))

Toz tak, jdu na ten uklid.
Se zatim mejte, pa!
Romča+Romča12/04 25226

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Úterý

29.8.2006 13:53:09
jo, k tomu jídelníčku, jak tu probíráte, u nás je to asi následovně - snídaně = 1/2 rohlíka s mlíkem nebo lupínky s mlíkem, na svačinu většinou nějakou sušenku nebo ovoce, na oběd hlavně polévka, té sní plný talíř a druhého si už většinou jen zobne, odpoledne jogurt, nebo loupáček nebo banán a na večeři 1/2 chleba s něčím nebo kaše a před spaním 200ml mlíka. Asi je to podobné jako u vás, že?

JO, a spaní - usíná většinou nejpozději ve 20:00 ( + -) a ráno je budíček mezi 6:30 a 7:30, pohoda, to si nemůžu stěžovat :-))

Dádo, občas napíšu oslovení Dáši, protože mám kamarádku Dášu, ale už budu psát jen Dádo, ať jsi na 100% :-))) Cyrda je šikulka, my jsme dnes ráno prali tepláčky od hov..., poprvé, bolelo ho bříško a než řekl, už to bylo v kalhotech :-(( Teď chrní jak andílek.

Piškotku, oba jste stateční s Tomíkem, vás se teď ty neduhy nějak drží, ať už je taky vše za vámi. S tím odvozem vážně nevím, uvidím, taky bych vás ráda viděla, všechny.
Romča+Romča12/04 25226

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Úterý

29.8.2006 13:45:56
tak jsem tady a mám dost - na družstvu se mnou nejdřív chtěli vyběhnout, že jsem si to zavinila sama tím, že jsem si nechala udělat koupelnu a wc, že to zfušeřili instalatéři, které jsem si objednala já, pak začali couvat i s tou náhradou škody, tak jsem zavolala tomu kamarádovi,ten je postrašil hygienou a statikem, to pak bylo bohužel ještě horší, tak jsem to zkoušela znovu po dobrém a tak mám teď sepsanou pojistnou událost s pojišťovačkou družstva, přislíbené snížení nájmu a zaplacení provolaného telefonu. A odpoledne jdu do realitky a pokusím se byt prodat a obratem koupit jiný, protože tohle už teda podstupovat nebudu. Představte si, že v čele představenstva sedí baba, která má 77 let a její zástupkyně má 66, tyhle baby neumí nic operativně vyřešit. Instalatér, kterého nakonec ony dvě sehnaly, samozřejmě zjistil, že chyba je v kanalizaci domu a ne na mé straně, tak doufám, že jim to pak laskavě oznámí, protože on je nejdřív naočkoval tím, že za to může ten můj instalatér. Je to celé na zabití, ale aspoň se to už řeší a snad ve čtvrtek se budeme moct vrátit domů.
KacaK. 18185

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Úterý

29.8.2006 13:26:42
Tak jsem tu - oproti předpokladu. Všechno jsem zvládla nějak rychle (chystám na večer oslavu narozenin pro mého tátu). Jen nemám druhou část dárku :(( Poraďte! Dárky typu cigára odmítám. Flašku taky neb bych řekla, že táta pije častěji než je rozumné.

A k jídlu. Taky si čato říkám, že budu Lukáška krotit. Děsím se obezity, ale pak převáží (snad) rozum. Taky si vžycky řeknu, co má přes den pohybu (i když většinou sedí u knížky nebo venku na písku:)) - ale i tak, že? A hlavně doufám, že vyroste. Vždycky když hodně jí, vyroste. Ale teď už nějak dlouho hodně jí a neroste :( No, bojuju s tím podobně jako Dáda.

Jo, a u nás jsou novým hitem rozinky. Má je po každém jídle, chce je prostě pořád. Úplně zatlačili ovoce a zeleninu, dokonce i müsli.

Jo a už usínáme hodinu. Pořád v postýlce vykřikuje, povídá si něco. To mám za tu přednášku včera!
Piškotek 14942

Re: Re: Re: Re: Re: Úterý

29.8.2006 13:12:30
Dadi oni mají tolik pohybu, že to asi fakt potřebují.A je pravda jak píše jutka, že teda ted v tom vývoji fakt spurtují:-)
Ale další talíř bych asi nepřidávala, teda pokud by se výýrazně o to nehlasil.
Dada+2 24860

Re: Re: Re: Re: Úterý

29.8.2006 13:08:50
Děkuji, děkuji, děkuji, velice děkuji za vaše odpovědi.:-)
Já to napsala blbě, ne že bych mu nasadila nějakou dietku, spíš, když jsem včera viděla, jak to do něj padá, tak jsem měla tendence mu ještě talíř nalít.:-)No ale nenalila.
Jutka 27795

Re: Re: Re: Úterý

29.8.2006 12:58:03
Dádo, řekla bych jestli nemají bobani nějakej spurtík:) Zrovna jsem si říkala, že Emča teď krásně baští... a jinak vím, že s mojí figurou do toho nemám, co pindat, ale jídlo bych neomezovala... Zrovna v neděli jsme se bavily se švagrovou, že se mi zdá, že jejich kluci jedli nejvíc v batolecím věku:) Teď snad mají menší porce, než tehdy - a jsou oba jako lunt:) Třetí je batole a jí jak ti větší dva dokupy:))
Piškotek 14942

Re: Re: Re: Úterý

29.8.2006 12:54:33
Teda Dadi vy si vychrapkáváte.My toto období taky měli, ale už je pryč.Ted většinou vstáváme mezi 7-8, občas si ale přispíme taky:-)

Co se týká jídla, u nás se pořád střídá žrací období s nejedícím.
Ted zrovna jíme, tak ti napíšu náš jídelníček.
Ráno musí být "lupiky meme"(lupínky s mlíkem), dopoledne taky kde co najde, o co si řekne(sušenky, jablko, zákys,jogurt), oběd, po spaní dlouho nic až tak kolem 4-5 sváča(tvaroh, jogurt,ovoce, sušenky) a večerě taky zbytky obědu nebo co dum dá.Většinou ještě mlíko, někdy i 300ml.
Ale spíš asi záleží kolik toho sní, u nás to určitě talíř není, spíš miska.No těžko se to popisuje...jejda to tu plácám:-)))
Když máme nejedící období tak sní za den třeba jen jogurt a sušenky.
Pupek nemáme, podviživení taky nejsem, tak to neřeším:-))

[<<Předchozích 110] Názory 111120 z 54028  [Dalších 53908 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.