| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : duben 2005

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
[<<Předchozích 140] Názory 141150 z 46155  [Dalších 46005 >>]
Arulka 04/05+03/07+10/09 27318

:o)

22.6.2006 22:27:36
Tak jsem vam to puvodne nechtela napsat, abych neco nezakrikla, ale vam preci muzu, ze? :o) Dnes se mi ukazaly "dve carky" :o)))
Gabro 23787

Re: Re: Re: Hezké odpoledne,

22.6.2006 21:28:42
Máco, ne nadarmo se říká "všude dobře, doma nejlíp" :-)))... Vždy mi stačí pár dní mimo domov a už se nemůžu dočkat, až budeme zase doma :-). A nejvíc se mi líbí, jak je Kao nadšená, že je doma (vyzkouší si svojí postýlku, obejde celý byt, pohraje si s většinou hraček)...

Kao má teď úžasné období. Přestalo (nebo se spíš zmírnilo) to její věčné kňourání, začala být zase komunikativní s okolníma lidma. Nejvíc jí to venku baví s holkama ze sídliště (je jim tak cca 10 let a vždy se na ní sesypou a plní jí každé přání :-))).

Také vám musím říct, že už jsem z té mateřské totálně zblblá!!! Představte si, že když držím nákupní vozík, tak s ním jezdím tam a zpátky... Když jedu tramvají bez Kao, tak mám chuť mávat na řidiče, že nastupuji a vyvrcholilo to včera, když jsem šla večer se psem a za plotem na ní štěkal pes a já jí NAHLAS řekla: "to je pes, viď?!" Ještě že tam nikdo nebyl!!! :-)))))

K těm dětem kaskadérům - Kao má ráda výšky, ale vyhledává taková "bezpečná" místa. Třeba leze na golfky a zase dolů (to ji baví asi nejvíc), nebo si vleze přes malou židličku na její malý stoleček, ale zase opatrně sleze... Když vás tak čtu, tak mám hroznou radost z toho, že má Kao nějaký ten pud sebezáchovy.

Když jsme venku (teď chodíme dost často bez kočárku), tak také poslouchá. Je to tím, že se bojí, že bych jí odešla... Většinou, když u toho venčím psa, tak jí nic jiného nezbývá, než za náma poslušně chodit...

Také je čím dál tím víc komunikativní, až mě z ní bolí občas hlava. Už si hodně věcí umí spojit. Třeba když jsme se koukali dnes večer na Aleše z okna, jak venčí psa a on se jí ztratil za borovicema, tak začala dokola opakovat, že "táta není"... Umí už na něj pěkně volat "táto" (hlavně ráno, když na nej volám i já, že má vstávat). Venku říká cízím paním "teto" a hrozně jí zajímají ptáčkové, louže a auta. To se stále dokola ptá: "co to jééé?"

Je to vtipné, není vidět, ale je slyšet :-))).

Také jsem jí naučila, že má ukázat "prosím prosím", když něco chce a ne kňourat, jak to doposud dělala... Teď jak jsou vedra, tak hodně kojím i přes den, tak dělá "prosím prosím" a u toho mlaská, že chce prsíko :-))).

Nočník trénujeme teď víc, když běhá doma bez plínky. Většinou máme úspěch. Už to poznám podle toho, když se chytne za pipinku... Ovšem občas kaká vícekrát denně, a tak občas za mnou běží, na něco ukazuje a říká: "co to jéééé?" A já zjistím, že se vykakala třeba na lino v kuchyni... Ale už je na ní vidět, že si uvědomuje, že když je to vedle, tak se zlobím, a když do nočníčku, tak mám radost... Takže přes léto to třeba úplně vychytáme...

Určitě jsem ještě něco chtěla napsat, ale myslím, že je toho zase až až. Jen nevím, zda jsem trumfla Mácu :-))).
Máca 22402

Re: Re: Hezké odpoledne,

22.6.2006 20:09:29
ahoj holky, tak vás jdu taky po pár dnech pozdravit, byla jsem u našich, přeci jen maj tu zahrádku s bazénem, tak jsem si říkala, že na ty vedra to bude lepší, ale nakonec nevím, jsem utahaná jako kotě a jak jsem si myslela, že si to s mamkou užijem, když bude táta pryč, tak nakonec to byl jen pobyt řekněme plný deziluze...ale to se tak stane...prostě jsem ráda, že jsem doma, včera jsem měla málem infarkt, jela jsem vlakem do prahy a zpátky, protože jsem potřebovala něco zařídit, jenže to znamenalo v půl čtvrtý odpoledne vytlačit kočár do neskutečnýho krpálu, fakt jsem se doplazila nahoru úplně fialová a šíma ještě odmítal svůj odpolední spánek, takže jsem se nemohla ani osprchovat, když jsme šli do bazénu, tak začla bouřka, do toho šíma přetaženej, no krása...nakonec mi přišla návštěva, mamka zatím uspala šímu a když jsem se konečně v jedenáct večer chystala osprchovat po celým tom dni a jít si lehnout, tak šíma začal brečet, asi vedrem, a sice se napil a usnul, ale jen do chvíle, než jsem se hnula z ložnice a začal nanovo...takhle jsme tam šaškovali do půlnoci, to už na mně šla hysterie, páč mamka už spala a honza je pracovně pryč, takže nakonec jsem ho nechala 2 minuty brečet, vyčistila jsem si rychle zuby a až když jsem si (samozřejmě celá ulepená za celej den) lehla k němu, tak se uráčil přerušovaně spát...hrůza a v šest klasicky budíček..... pamatuju si, že loni ty vedra taky špatně snášel a nechtěl spát a brečel, některý věci se holt nemění, má to asi dědičný, já taky nemůžu v tomhle počasí spát...

tak se omlouvám za ten výlev, ale pro mně to bylo fakt hrozná, navíc, jak jsem psala, starat se o něj u našich je daleko náročnější....šíma teda nepatří až tak mezi kaskadéry, ale i tak to tam pro něj není zrovna bezpečný, takže děs...

jinak všechny těhulky upřímně lituju, já bych tohle v těhotenství asi nepřežila...

bell, tobě navíc držím palce s tou cukrovkou...

mitchi, s tím panthenolem to je teda prekérka, no, ještě že se to zdárně vyřešilo....
já kupuju ten od dr. mullera a jsem maximálně spokojená, takovej celej oranžovej...

lili, ta dovča zní úžasně, taky mám ráda "akční" dovču, ale chápu, že s dětma už si člověk takový dobrodrůžo moc neužije.....a s tou školkou tě chápu, já taky šímu paradoxně hůř snáším, když se dostanu na chvíli "na svobodu":-))

Jitko, držím palce u toho soudu, musí to být nepříjemný, já samozřejmě asi jako všechny, doufám, že mně tohle nikdy nečeká....

Katy a ostatní, udělaly jste mi obrovskou radost, já jsem si myslela, že šíma je nevychovatelnej, nebo že dělám něco špatně, ale koukám, že je to hodně podobný....on totiž mikuláš z porodnice fakt poslouchá a když se mu řekne, že něco nesmí, tak to nedělá...já to nechápu..a ještě když šimon dělal něco, co mikuláš nesmí, tak na něj vyděšeně koukal, jako "kámo bacha, budeš mít průser":-)) tak jsem si myslela, že takhle poslouchaj všechny děti a moc mně potěšilo, že to tak není, že to je spíš výjimka....už jsem si zadělávala na slušnou depresi:-))
¨
a možná jsem chtěla reagovat ještě na něco, ale už to nevím jistě....
:-))))

belll/Vojta16.4+Honzík16.12. 13171

Re: Hezké odpoledne,

22.6.2006 15:39:56
holky tož já spacifikuji manžu aťmě fotne ale neslibuji:-)
Luciana + Luca/94+ Agátka/05 27520

Hezké odpoledne,

22.6.2006 14:11:12
Dašul,at se Ondrášek brzo uzdraví.Z mořem bohužel nepomohu.V Chorvatsku jsem nebyla a v Řecku jsme sice byli,ale na Chalkidiki ve Stavrosu a tam to pro děti moc nebylo.Jinak super je Mallorca,tak jsem byla několikrát a moc se mi tam líbilo.

Fasol,mám stejný problém z plavkama,všude jsou do velikosti C a to ještě kojim a kojením mám pořád košíčky o 2čísla větší taky D a sehnat plavky s košíčkama D je prostě nemožné.Prostě je to už jen ve spec.obchodech.:(.Já bohužel nemám tolik možností lítat po obchodech a v Kolíně jsou 2obchody s plavkama a se spodním
prádlem a nic.tak jsem nakonec objednala z Quelle a vypadají docela dobře,tak uvidíme co přijde,vyměnit to můžu vždycky.No a ted to řeším s plavkama jednodílnýma.

Dneska je venku trochu líp a ted je dokonce pod mráčkem,tak můžu jít konečně něco vyřídit do města.

Arulko,a jak je sestře??

Gabčo,ahojky,taky se chystáme na Permoník,ale až v září!!

Hezký den.

L.
Lili + 5 :-)) 28559

ahooj

22.6.2006 13:51:37
ještě se pořád vzpamatovávám z příjezdu :-(((((( Nemoc nenemoc - v zaří pošpacírujou do školky...

Tak k té naší dovolené . Jeli jsme busem z Bratislav - měl jet přes Rumunsko, ale jelo se přes Srbsko, Byla tam správná parta slováků - samí mladí lidi, cestou sme vesele popíjeli a celý autobous řádil :-))) za 26hodin jsme dorazili do Primorska a my s manžou jsme tam vystoupili a neplánovaně se odpojili od cestovky, páč Obzor, kam jsme původně měli jet, se zrušil a všichni, kteří tam měli být, dostali pobyt na Zlatých Pískách.

Tam se nám nechtělo, tak jsme se prošli po městě a vyrazili do Sozopolu, našli jsme si ubytování v centru starého Sozopolu s výhledem na moře. Domácí po nás chtěla 140Kč za jednoho. tam jsme zůstali dva dny s tím, že jsme si udělali výlet na Djuny , což je letovisko poblíž,a na konci mají ranč.-), Pak byl další do Ravadinova - malá vesnička 3km od moře a ještě 2x jsme udělali výlet do Burgasu - /velký přístav/ za kamarádem.

Poté jsme z Bugrasu cestovali do Careva - to je pár Km od Řeckých hranic, odtud jsme jeli opět do Primorska, tam se mám líbilo nejvíc - pro rodiny s dětma vřele doporučujem - spousty atrakcí pro děti, dobré ceny, moře není hluboké, je tam klid ale zároveň to tam žije. Dostali jsme ubytování u průvodců/pracovala jsem tam před 9 lety jako průvodce:-)/Odtud jsme si udělali pěcha cestu do Kitenu - je tam ranč :-).

Za dva dny jsme jeli směr Varna. tam jsme dostali apartman celý pro sebe / moje teta byla v Sofii a tak mám byt nechala/Varna je moc hezká - v parku je stovky atrakcí pro děti, taky< kolotoče. Je to lázeňské město, mají tam delfinárium. Další den jsme si udělali výlet do Balčíku - je tam botanická zahrada a palác starý pár set let. Cestou zpět jsme se stavili v Albeně opět na rančí :-) No a z varny nám letělo letadlo - od cestouvky, kterou jsme přijeli.

Byla to velice zajímavá dovča, cestovali jsme jen busem, a většinu času prochodili po městech a nebo jsme komunikovali s domorodci. Samozřejmě jsme se přežírali místníma pochutinama. Z moře toho moc nebylo - počasí přálo víc vám - koupala jsem se 2x ve Varně. Takže jsme se s manžou shodli, že si to v září zopáknem, ale jen v Primorsku a s dětičkama, pokud se tam neodstěhujem :-)
Dašule + (Ondřej 5/05) 14796

Re:

22.6.2006 13:37:18
Ahoj holky,

už jsem tu delší dobu nebyla a teď mám chvilinku čas, tak něco málo napíšu.

My jsme na tom teď asi jako Katy s Val, Ondra je šílený divoch.Pořád leze do výšek a se smíchem se vrhá dolů.Nemá vůbec žádný pud sebezáchovy.Je to dost náročný, uhlídat ho.Naštěstí je teď celkem hodný v kočárku, ale musí něco šverkat.Jinak jak ho vyndám, už letí kam chce.
Nejhorší je, že když jakkoliv spadne, skoro vůbec nebrečí, takže hurá na druhý pokus.To už musí být hodně velká rána, aby brečel...

Minulý týden jsme se vrátili z dovolené ze Šumavy a Ondra tu po pár dnech chytnul angínu, takže jsme od neděle doma na ATB.Měl několik dnů čtyřicítky horečky, chudinka.Myslím, že to má asi z klimatizace.
V tom největším vedru se paříme v paneláku:-(
ATB má dobrat až příští pátek, což znamená ještě další týden doma:-(

ad dovolená - zvažujeme jet k moři a pořád se rozmýšlíme mezi Řeckem (letecky) nebo Chorvatskem (autem).Ani v jedné zemi jsme ještě nebyli, neporadíte nějaké fajn letoviska z vlastní zkušenosti???

ad alimenty - jak vás tady některé čtu, je mi smutno z toho, jak se někteří otcové chovají.Vždyť by jim mělo jít o blaho dětí, vždyť je to jejich vlastní dítě a ne se snažit , aby platili co nejméně.Stejně nikdy nemůžou zaplatit to, co plná péče v režii matky.
Vím, kolik jsem stála mámu za celý měsíc a co to bylo oproti 500,- od mého otce..no nic, držím vám všem palce, ať platí co nejvíce.

Mějte se moc fajn
D.

Fasola 24539

Re: Zdravíme z rozpálené Ostravy

22.6.2006 13:35:04
A ještě jednu pro pobavení. Před hodinou jsme přišly z obchodu, takže Aďa dostala jíst, pak jsem jí dala spát a najedla se, zaseděla u PC a teď jsem si vzpoměla že bych mohla rozbalit nákup. No a vzhledem k tomu množstí mražené zeleniny v tašce a vedru - tak si dokážete představit jak teď to nové prádlo vypadá .-(((((((((
Fasola 24539

Zdravíme z rozpálené Ostravy

22.6.2006 13:31:25
Vidím že máme všechny teď období děti kaskadérů. A ty co se radují že jou jejich děti opatrné - tak ty to čeká později :-)))))))))) Vím ze zkušenosti švagrové a známých :-(

Na zadek jsem Adi nedala, ale už jsem jí párkrát sprdla, a následoval její řev, takže se snažím zvyšovat hlas co nejméně. Nechávám se vlastně vytočit jen když ji cpu pití a ona nechce, jídlo by cpala po kýblech ale pití tak po lžičkách :-( A to zkoušíme všechno možné, pití musí být trošičku teplé a trošičku sladké (Ov. džusem) a ne vždy to trefim, a miloslečna se pak odmítá napít!

Ad uzlinka na krku. Aďa ji měla hodně velkou od 2-5měs, pak se trošku změnšila, po každém očkování se krátkodobě zvětšila a ted jí tam pořád cítím, ale už to není takový hrášek jako byl dřív. Dr mi říkala že to mám nechat být.

Bell chlubíš se holičem a fotku do fotoalba nedáš !! :-)

Já si dnes udělala radost, Už týden chodím po obchodech a scháním podprdu (po 14m jsem odložila kojící :-) ale sehnat 75D s odendávacíni ramínky je nadlidský výkon, taky plavky na takovou velikost jsou typy "bombarďáků" pro babičky. Před těhu jsem se svými B takové starosti neměla. A dneska jsem v Tescu (máme ho před domem) sehnala i podprdu i plavky a docela hezké!!!!! A Aďa v kabince ani neremcala - taky jsem pořádně šaškovala před zrcadlem aby to vydržela :-)

Evís+3 ks 42663

Re: ahoj

22.6.2006 12:34:20
Ahoj holky, hlásím se po pár dnech. Byli jsme na návštěvě u našich. Vždycky jezdíme na dýl, aby si Ferdu trochu užili. Jezdíme tak 1x za měsíc, někdy i za dýl. Mě je šíleně zle. Udělám jen nezbytné úkony s vypětím sil, ostatní nezvládám. A to si ještě Ferda dneska dopoledene vzpomněl, že nebude spát. Ach jo!

Jinak už se Ferdík celkem slušně rozchodil, umí taky pár nových slov, už víc chápe. Taky dělá zakázané věci a tváří se u toho jak andílek.

[<<Předchozích 140] Názory 141150 z 46155  [Dalších 46005 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.