Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
IvanaJ | 28823 |
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zazíku30.8.2006 17:19:23
Radi,
tak jsem to ted zjištovala a přímo na stránkách besipu je napsáno, že podsedák můžou užívat děti v rozmezí 15 - 25. kg 3,5 - 7. let no a to samé je psané i u starších dětí. když jsem pročítala typy sedaček 9 - 18. kg tak jsou 4, a ty s tou deskou jsou údajně bezpečnější než ty na zpusob "kalhotových šlí ) tam je prý u malých dětí větší riziko poranění krční páteře při nehodě. no ale ta s tou deskou opravdu nemá 5 ti bodový pás a poutá se klasickým pásem, tak to mi přijde teda víc nebezpečné. tak už jsem z toho vážně jelen. no o tom zahřívání chlastem to prohlásil už včera manža. takže griotku sebou a ovocný čaj a budeme dodržovat prevenci před nemocema. zítra ještě musíme zařídit spoustu věcí, koupit dáreček, skleničky, zabalit a do ničeho se mi nechce. už jsem i zkoušela zapnout topení jestli náhodou, jsem zmrzlá jak preclík tak si asi půjdu dát panáka na zahřátí kdo chce taky? |
droping | 27620 |
Re: Re: Re:30.8.2006 17:12:32
Holky,
mam dotaz na ten tobogan. Popiste mi nekdo, co tam vsechno je. Nahore 3 tlacitka, ktery otacej tim barevnym uvnitr a 5 micku? Ma to delat jeste neco? A jak jsou ty micky velky a tezky, daly by se nahradit? U nas v bazaci to totiz maj za 60 korun, ale bez micku. Tak jestli ma cenu to koupit |
droping | 27620 |
Re: Re:30.8.2006 17:07:43
Zdenco,
my taky neprijedeme :-). Ivco, neter ma 17 kilo a 6 let a na podsedaku je uz skoro 2 roky. Je to ale celkem vysokej hubenour. No ale taky to vychazi, ze ji tam dali ve 4 letech. Podle me na popojizdeni ve meste to asi staci, ale dalku bych s tim nejela |
Raďulka | 16249 |
Re:30.8.2006 17:04:22
Na srazíku bude asi veselo... Vypadá to, že budeme jen sedět v budově a chlastat, no my kojičky asi ne, chjo... Tak za nás bude pít tatínek :-)))
http://www.novinky.cz/domaci/cesko-v-noci-na-ctvrtek-zasahne-prudky-vitr-a-silny-dest_94422_pdm1f.html Takže holky, neberte stany, žádná romantika pod noční oblohou nebude, jasné? |
Raďulka | 16249 |
Re: Re: Re: Re: Re: Zazíku30.8.2006 17:01:03
Zdenčo, tak jsem se mrkla přímo na stránky Recaro a uvádí jen klidovou polohu, z toho chápu, že je jen jedna. Např. Römer i Maxi cosi mají tři a dvě polohy pro sklopení do pololehu. Když jsme to zkoušeli, tak mi jako odpočinkové přišly až ty poslední polohy na maximum.
Ale zase ta tvoje vypadá, že má super ochranu hlavy a ramen. Jestli jsem to pochopila dobře, tak to sedátko se pak vyndá a hlava vysune nahoru a tak je to pro větší děti. No, vyzkoušej ji, třebaještě tu naši vybranou přehodnotím... Ivano, od kdy podsedák najdeš někde v tom zákoně. Ale mě se to zdá taky moc brzo. TAkhle malé děti v autě ještě často spí a pak visí hlavou přes ten pás, no nevím. Podle mě je to dobré akorát tak na oběšení :-( |
IvanaJ | 28823 |
Re: Re: Re: Re: Zazíku30.8.2006 16:49:12
kamarádka má totiž syna, který v listopadu bude mít 4. roky a už ho chce dávat na podsedák a mě se to zdá strašně brzo. no a taky mám strach, že kdybych ho vezla, tak by mi poldové mohli napařit pokutu, protože by nebyl pořádně připoutaný. kolik váží to nevím,ale když se Maty k němu postaví, tak je vyšší cca o 15. cm ( o hlavu ) a tak nevím.
|
Raďulka | 16249 |
Re: Re: Re: Re: Zazíku30.8.2006 16:49:12
Tak ta Chicco je fakt hrozná, já bych do ní nedala ani dvouleté dítě... Ta je taky od 9 kg, tosnad není možné :-(
Ten pultík není odendávací? Taky mi to připadá divné, takové nepřirozené. Zdenčo, nevím z jakého obchodu to budeš objednávat, ale bacha na to. Sice můžeš do 14 dnů zboží vrátit, ale ne každý netový obchod je spolehlivý. Radši si zjisti, jestli zrovna tenhle není problémový. A´t se ti nestane, že nebudeš mít ani sedajdu, ani prachy. Recaro prodávají v Promi, ale tuhle jsme tam nedávno neviděli, amjí tam jen tu start. A ta je taky od 9 kilo, ale malo ujsme do ní ani nedávali, prostě by se v ní ztratila. Tahle teda nemá pětibodové pásy? Tak do toho bych nešla u takového prcka. |
Zdenča+Petřík8/05+Lenička10/08 | 27659 |
Re: Re: Re: Re: Zazíku30.8.2006 16:45:21
Podle toho co píšou by měla být polohovací.
|
Zdenča+Petřík8/05+Lenička10/08 | 27659 |
Re: Re: Re: Zazíku30.8.2006 16:43:40
Ivano - všude jsem četla, že od 22kg.
|
IvanaJ | 28823 |
Re: Re: Zazíku30.8.2006 16:39:27
Zdeni,
ta sedajda je polohovací mě přijde, že ne. a ta cena je taky super. holt se platí za značku. když už zase probíráte sedačky poradte od kolika let, kg , cm může být dítě na podsedáku. vysvětlím až nebudu mít prdolku v náručí. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.