| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : březen 2006

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
[<<Předchozích 180] Názory 181190 z 21679  [Dalších 21489 >>]
Vilda + Nikolka 9.3 06 44189

Re: Re: Re: Re: re

29.8.2006 12:27:15
Včera jsme byli u dr. na tom 3. očkování a docela mě překvapila. Teda nepříjemně, protože do té doby jsem si ji nemohla vynachválit. Byla taková odměřená a když jsem se na něco zeptala, řekla že 11. jdem do poradny a na půlroční kontrolu, tak to budem všechno řešit tam.
Nechápu co ji to popadlo, asi potřebuje body či co, tak jsem z ní taková rozhozená.
A já se docela těším, až malou začnu ládovat mrkví a brokolicí a bramborem atd :-), zase ten den bude o něco pestřejší no ne ?! Než jen pořád vytahovat prsa..se lžičkou na ně, na háďata !!
Martina_K a Ondrášek 37865

Re: Re: Re: re

29.8.2006 12:11:57
Vildo, je super, že Nikolka první leze a nechce sedět, v šesti měsících je to stejně docela brzo. Že by byla šikovná po mámě :-)? Tom takhle malýho budí docela často, buď smrká nebo začne hlasitě mluvit, taky si v ten moment myslím něco hodně ošklivýho...

Lily, my krmíme po dvou hodinách pořád, v podstatě od narození. Už jsem taky zkoušela, jestli náhodou by Ondra nevydržel déle, že jsem mu zkoušela dávat dudlíka, hračku, uspávat jinak, ale nikdy se to nepovedlo, nejpozdějc po deseti minutách spustil takový řev, že jsem to nikdy dýl nevydržela. Takže pořád kojíme, je fakt, že se často cítím dost vyřízená, ale moc to neřeším. Nakojím, a do deseti, dvaceti minut spíme, když jsem ho nechala, rozjel se tak, že jsme pak nemohli spát ani jeden. Tak nevím. Přijde mi, že když potřebuje jíst i přes den tak často (asi jí málo), tak asi má fakt hlad. Teď zkouším mu dávat z obou prsou, pokud stále saje, a občas je to o chlup lepší, pak se ale budí po hodině a půl, takže průměr je pořád dvě. Příkrmy zatím zavádět nechci, kvůli alergiím. Původně jsem taky myslela, že bych Ondru dala do pokojíčku, ale běhat takhle často sem a tam, to bych se vůbec nevyspala. Doufám, že mu to nezůstane!
S těmi zvuky to máme podobné, momentálně taky takové zpívavé až skřehotavé samohlásky, dřív to bylo přesně jak píšeš (no, něco takového, já to ani zapsat neumím :-) ).
Vilda + Nikolka 9.3 06 44189

Re: Re: re

29.8.2006 11:55:14
Martino, to jsi mě připomněla / že když manžel smrkne probudí malýho /, nedávno jsem taky asi po hodině uspala Nikolku a v tu ránu se Petr začal dusit oříškem. V tu chvíli jsem si docela hnusně přála aby se udávil a nikdy už tak blbě mou malinkou berušku nevzbudil.
Jo jo, my matky :-)
To jsem ráda, že jsme podle tabulek, já totiž žádný knížky a tak nečtu, takže jsem ani pořádně nevěděla, jestli mimča obyčejně prvně sedí nebo lezou.
Cafima & Daniel (1.3.2006) 34639

Re: Re: Re: Re: Re: *

29.8.2006 11:50:39
Lily, raději si kup nemléčnou kaši, např. Hamé rýžovou a míchej jí to s hypoalergenním mlíčkem. Pokud mám správné informace, teď by se jí ta alegie neprojevila, ale zvyšuješ tím normálním mlékem pravděpodobnost, že u ní později propukne.
V Baby klubu nám říkali, že od šesti měsíců by děti měly být schopné spát v noci bez krmení a že pokud se budí, je to jenom zvyk, že chtějí vaši přítomnost. Ale je to teorie, já fakt nevím, protože Dan spinká zatím dobře.
Holky, ve čtvrtek odlétáme na dovču a já nemám vůbec nic zbaleno a mám tu hromady na žehlení:( Vůbec nevím kde začít a co všechno zabalit, abych měla, co budeme potřebovat a zaroveň jsem se vešli do váhového limitu zavazadel:-( Tak jsem se zasekla na netu:))
Lily+Eliska06,Adelka09 44853

Re: Re: Re: Re: Re: *

29.8.2006 11:41:57
pardon, preklep, nesosala celych 101 minut, nybrz jen 10:).I tak to bylo po kasi dost...

Re: Re: re

29.8.2006 11:37:40
Já teda musím zaklepat to spaní... Po tom, co jsem se do jeho cca 4 měsíců nevyspala, protože od osmi od večera řval tak do 3,30, tak teď usne po nakrmení v devět, maximálně tak třikrát ještě zakňučí a usne a probudí se v šest. Nakojíme a spí dál tak do těch devíti.
Lily+Eliska06,Adelka09 44853

Re: Re: Re: Re: *

29.8.2006 11:37:24
Holky, nezbyva mi nez se pripojit:(.Noc hruza...Eliska se zas budila po hodce a pul -2h.Za chvili asi ze me bude zombie...Jelikoz spi v pokojicku v postylce, celou noc s manzelem behame sem a tam...prenasim si ji do postele na kojeni,pak putuje zpatky..I kdyz hlad to asi do tech 12 nebude...Vcera jsem vecer nevydrzela a nacpala ji kasi...Moooc ji chutnala, presne Janutsko jak popisujes:).Jen ji jedla lzickou, ptze neumi pouzivat flasku:).Vyjedla uplne celou porci a pak jeste sosala ode me celych 101 minut.Mylsela jsem, ze zakonite odpadne a nudu mit aspon par hodin pokoj..A prd..Za hodku se vzbudila znova.Samozrejme jsem ji uz nic nedala...Pak zas usnula a za hodinu zas...NO, dostala najist az za tri hodky.Tak nevim...
Holky, kdyz se vam deticky takhle casto budi (po 1-2h), jak to resite?Davate jim napit?KOjite je?Ona se uklidni vzdycky u prsu, ale mam strach,aby si na to nocni papani nezvykla..Hm...moment, ona uz asi zvykla je:(.Ach jo..

Petro, teda, taky chudacku moc jidel na vyber nemas, co?Mam trosku spatny svedomi,ze jsem vcera zas dala tu kasi,ptze eliska je potencialni alergik a je tam mliko:(.Za dvakrat se ji snad nic nestane...Ja to nechci nejak hrotit, ale rada bych ji toho usetrila...Je nejaka kase pro potencialni alergone bez mlika?Nevite o necem nekdo?My jdem bohuzel k dokte az 6.10. a 6 mesicu nam je 13.3.coz je docela blby, jelikoz se obavam, ze to takovou dobu bez prikrmu nezvladneme...Tudiz budeme bezradny...Tak Petro, jestli Ti nebo nekomu jinymu dokta neco o prikrmech potenc.alergiku povi,urcite me informujte,jsem zoufala:(.

Jinak vyluzujeme totalne skrehotave zvuky, mam casto pocit, ze mi upadnou usi.Zadne slabiky, nic, jen kviceni a piskani a chrochtani a huceni:(.Jen sem tam neco jako: jeeeeeeeeee a aaaaaaaaaaaaaha.Tot vse:(.Predtim se aspon snazila neco povidat: jako ehu, egu, eue, eu...Ted uz ani to ne:(.Jak jste na tom vy?

Re: re

29.8.2006 11:34:49
Vildo, to jste přesně podle tabulek;) Mimča by si měla sednout až z lezení, jak poleze, tak se prostě jednou posadí. A to by mělo být tuším někdy šestým až desátým měsícem. Do té doby by se vůbec neměly posazovat, ani do sporťáku. Ale každý je jiný a některý to udělá dřív jiný později. Dany se teda na bříšku už snaží zapasovat pod sebe nožičky a zvednout zadeček, ale zatím neví co dál:)) Tak zůstane s tím vystrčeným zadkem:))
Mája, Martínek a Kubík 22486

Re: Re: Re: *

29.8.2006 11:09:28
Mno, když jsme u té noci. Ve dvě se probudil Kuba na jídlo, ve tři se probudil Martínek, že chce obejmout, v půl čtvrté se probudil Martínek, že chce obejmout , ve čtyři se probudil Kubík na jídlo, v pět se probudil Kubík, ani jíst nechtěl jen chvilku přitulit a spal a v šest u nás zvonil telefon, můj drahý otec nutně potřeboval telefon na moji mami ( jsou rozvedení ) a tímto mi probudil oba kluky, je co dodat ???
dalida 36376

Re: re

29.8.2006 11:05:12
Přidávám se k Vám dnešní noc bylo něco hroznýho!!!!!
O víkendu jsme byli na chalupě a nechtělo se nám s sebou táhnout postýlku, tak naše škvrně spalo mezi námi. Včera jakýkoliv pokus jí dát alespoň na 5 min do postýlky tak řev. Řekla jsem si, že nebudu měkká, tak jí nechám chvilku vyřvat. Řvát vydržela skoro 4 hodiny, vždy 5 min spala a 20min. řvala. To bylo na mé nervy dost. Rak samozřejmě spala mezi námi. Joooo, kdyby spala, ale Andrejka si mne musela stále ošahávat a štípat nejlépe do oka či do nosu. Plně usla ve 3.30hod. A dnes estráDA POKRAČUJE DRŽÍM JÍ NA RUCE a nemohla jsem ani projít krabice jejího oblečení, abych zjistila co má. Vypadá to, že musím koupit pouze nějaké body s dlouhým rukávem. Jdu se podívat ne stránky www.princeoliver.cz,
[<<Předchozích 180] Názory 181190 z 21679  [Dalších 21489 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.