Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
Lefija | 61980 |
Re: Co dáváte mimčam jíst?23.9.2008 19:20:05
Ješťo, právě dneska se nám prořezal 6. zoubek Dlouho měl jen ty dva spodní a teď mu celkem rychle po sobě lezou ty horní.
Noci jsou u nás právě taky hrozný. Ale nevím, jestli je to jen zubama, spíš je to asi takovej celkovej zvyk, že se v noci budí a holt potřebuje prso. Mám hrůzu z toho, jak ho to budem odnaučovat |
Heluš+Ondra 28.12.07 | 67074 |
Re: Co dáváte mimčam jíst?23.9.2008 19:19:42
Ahoj maminky a miminkaZdravím po dlouhé době.
Tak u nás se Ondra rozjel pohybově po 8.měsící.Leze po čtyřech,u všeho si stoupá.Chvilku neposedí u všeho musí být.Zoubky máme dva dole. Kojím přes den tak 3-4x a v noci 1-2x.Ráno kojím ,v deset ovocná přesnídávka.Před spinkáním kolem jedné dávám kojení,po spinkání obídek.Většinou skleničky,ale sní i uvařené,líp mu jde úplně rozmixované,ale zkoušíme i kousky.Potom někdy kojo kolem čtvrté.O půl šesté svačina-jogurt,jablko,hruška,banán,puding...Kaši dáváme asi už od 5.měsíce mléčnou ředitelnou vodou a potom dokojím.Jinak přes den jí křupky,dětské sušenky se mnou rohlík,chleba a když jíme my musí taky,hrozně somruje. |
aja+tadik+oliverek | 78308 |
Re: Co dáváte mimčam jíst?23.9.2008 18:29:20
My jsme Štědrovečrí dítě Já jsem hrozná posera, že třeba, kdybych mu dala banán nebo něco takového měkého, tak si myslím, co když mu to v krku uvízne nebo si ukousne větší kus atd., vím, že mu to vytáhnu, ale ... Rohlík nebo kůrku chleba mu nechci dávat k vůli alergii. Já vím jsem hrozná, co se týče jídla se bojím at mu něčím neuškodím Já bych kojit chtěla co nejdéle asi do roku a půl to si myslím je, tak optimální.
Jinak náš Tadík je až moc akční, od 6 měsíců už chodí kolem nábydku, ted se začal pouštět odrážedla a zkouší to sám, ale jen stojí a ten krůček nějak nejde Od včerejška se mi začal schovávat do pračky a rozčiluje se, že ho z ní vytahuji. Ted má období, kdy nám dělá samé naschvály. Zatím máme tři zoubky Co vaše ratolesti? |
kubista 12/05 & 12/07 | 42336 |
Re: Co dáváte mimčam jíst?23.9.2008 18:23:24
My taky nelezeme, jen plazíme, ale vstává a chce chodit .
Jinak taky papu rozmačkávám vidličkou a když jíme celá rodina, tak musí aspon křupku nebo rohlík dostat, to by jsme se nenajedli. |
nika+Vojtíšek5/10 | 79826 |
Re: Co dáváte mimčam jíst?23.9.2008 15:53:28
Zdravím všechny maminky, tak díky za názory. Taky jsem si říkala, že budu kojit do roku. Nerada bych, aby mi Deniska lezla v autobuse pod tričko. Deniska se plazí jak o život, taky chce pořád vstávat a chodit, ale bohužel neleze po čtyřech. Slyšela jsem, že některé děti nelezou vůbec a hned chodí. Budu ráda, když napíšete jak se Vám daří, co všechno drobečkové umí. Už dávate některá kaši? A jakou se vlastně začíná mléčnou, nemléčnou? Mějte se. |
Ješťa+3 | 33814 |
Re: Co dáváte mimčam jíst?23.9.2008 14:24:51
Ahoj holky,
zase trocha života na naší diskusi hurá! Já jsem teď taky začala postupně přecházet ve stravě ke kouskům - třeba banán jsem nejdří mixovala, teď mačkám vidličkou, stejně i s obědem se snažím. Kristýnka jí už i půlky rohlíků a chleba (kůrku), je strašně žravá a když jí zbytek rodiny a ona ne, má z toho hysterický záchvat. Lenti, Kubík už má 6 zubů? Kristýnce leze 4. (ale asi kvůli těm zubům kojíme někdy i 3x za noc :-( Kojit bych taky chtěla do roku. Kristýna bojkotuje čaj, pije jen moje mléko, tak snad se to do toho roku zlomí. Jinak Týnka už krásně chodí kolem nábytku a hlavně se učí odolnosti proti bratrovi, který ji občas jasně dává najevo svou převahu. |
kubista 12/05 & 12/07 | 42336 |
Re: Co dáváte mimčam jíst?23.9.2008 13:28:59
Ahojky mám cca 9 měsíční holčičku a papká vše a s nadšení, spinká celou noc, max. vzbudí, dáme dudel a spinká. Je to i tím, že jsme jí přestěhovali do pokojíčku k bráchovi a má tam větší klid. Kojím jí už jen 2x ráno. Jinak ne. První dítko se samo odstavilo v 10. měsících a Adélku bych ráda kojila do 1. roku. Jak píše Lentilka, čím větší dítko, tím je to horší z odnaučováním.
|
Lefija | 61980 |
Re: Co dáváte mimčam jíst?23.9.2008 12:44:52
My se v noci budíme taky pořád a dost často - minimálně 3x za noc kojím. Ale spíš ještě víc - taky nás trápí asi zuby. Už jich máme 6. Občas pomůže jen napít se čaje, ale ne na dlouho a pak musím stejně kojit. A nám bylo 9 měsíců minulý čtvrtek.
Prvního syna jsem kojila do roka - myslím, že je to tak akorát. A pak čím starší dítko, tím hůř se to myslím odnaučuje, když už to prso víc vnímá. |
nika+Vojtíšek5/10 | 79826 |
Re: Co dáváte mimčam jíst?23.9.2008 12:38:50
Tak já davám banán, jablko a nebo skleničky - přesnidávky. Jogurt holandia bílý. Tak to máš super, že spinká celou noc. U nás to budou buď zoubky (máme jich už pět) nebo špatné sny nebo možná i zvyk se budit pořád stejně. Mléka mám taky dost až moc. Ráda bych jí to odnaučila, ale bohužel nabydlíme sami a tak jí nechci nechávat plakat. Holky mám dotaz: kdy si myslíte, že je ta správná doba na ukončení kojení?
Blahopřeji k pidinkám zítřejším - vánoční dítě? My budeme 9 měsíců v sobotu. |
Lefija | 61980 |
Re: Co dáváte mimčam jíst?23.9.2008 12:29:03
Ájo, tak náš Kuba moc nechce jíst doma vařená jídla, tak jí většinou kupované skleničky. A ty jsou některé téměř rozmixované a některé mají kousky pro podporu kousání. Zezačátku mu sebemenší kousky taky vadily a hrozně se tím dávil. Ale teď už si s tím celkem poradí.
A ovoce - hodně jí banány a jabka - většinou mu rozmačkám banán a nastrouhám jabko. Ale banán už teď klidně i ukusuje z celýho. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.