| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Školní brašna? Těžké zavazadlo i pro dospělého.

Do školy jsem chodil zásadně pěšky a měl jsem to tam cca 1,1 km. Nikdy jsem netahal batoh ani nenosil frajersky tašku na jednom rameni. Jenže jsem patřil mezi malý procento poctivých snaživců, kteří tahali vše co dostali přikázáno. To, že jsme toho využili tak třetinu - to tuší snad všichni z Vás. Nebyl jsem zvyklý dohadovat se s učiteli o tom co je a co není důležité. Od šestnácti let začaly problémy s páteří - výsledek: patologické změny na tvaru obratlů vlivem nadměrné zátěže při vývoji (bolestí se už nezbavím do konce života a jsou rok od roku větší). Dlouho mi nebylo jasný, jak jsem si mohl nadměrně zatěžovat záda, když jsem nikdy nedělal žádný jednostranně zaměřený sport, který by mi to mohl způsobit. Je to už dýl co jsem si to dal dohromady a jedinou opravdovou zátěž, kterou jsem absolvoval jako dítě bylo to několikaletý denodenní dvoukilometrový nošení zbytečně těžký tašky.
Zatím netuším kolik peněz a nervů mne bude stát prosazení si toho aby moje děti neprošly stejnou debilitou jako já, ale nedovolím jim zničit si na celý život záda tak jako to mám já - kulový jim bude platný supervzdělání a milión pochval, když jim budou doktoři od dvaceti let prorokovat v lepším případě jen operaci s následným invalidním důchodem, v horším invalidní vozík. Nikdy nedovolím aby se to opakovalo u mých dětí. Žiju s bolestí zad už přes deset let - vesele se mi diagnózy promítají do vstupních prohlídek a reakce potencionálních zaměstnavatelů jsou předpokládatelné - vždy se najdou lidé se stejným vzděláním a bez zdravotního omezení. Kulový je mi platný vzdělání, když mám cejch potencionálního častýho maroda a invalidy (marodím tak jednou za pět let - ale to už nikoho nezajímá). Já jsem si vybral - budu vždy stát za tím, aby moje děti ty zbytečný kila tahat nemusely, na vlastní kůži se den co den přesvedčuji o následcích.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.