No já nevím, taky jsem to počítala, tehdy čistě z ekonomických důvodů, otěhotněla jsem brzy po škole a manžel při zaměstnání studoval. A levněji mi vyšly rozhodně látkovky. Pořídila jsem si pro začátek troje kalhotky se zátěrem, na suchý zip a deset vícevrstvých plen, k tomu paklík papírovek. Látkovky se mi osvědčily, dítko kolem 2 měsíců vydrželo v noci relativně dlouho nepočurané (cca od osmi večer do nočního kojení ve dvě), takže jsem krom cestování zůstala u látkovek. Prala jsem co 2 - 3 dny v jelenovi, žehlila jen z jedné strany, u těch vícevrstvých žehlíš vlastně jen takový obdélníček, takže je to raz dva. A protože Kubík byl dítě šátkované a k tomu velmi pravidelné ve svých aktivitách, troufám si tvrdit, že ač jsem BKM neznala teoreticky, tak mokrý nikdy dlouho nebyl. Prostě se pravidleně kojil, čural... od příkrmů v osmi měsících až doteď se bobek koná vždy po snídani, na hrnec se naučil sice "až" v necelých dvou letech, zato se celé učení odbylo vpodstatě za tři týdny. A k tomu učení na nočníck - přišlo mi vždycky podivné, abych dítě vysazovala já, nebo říkala "půjdeme ven, zkus se vyčůrat". (I strýc lékař byl toho názoru, že se tím jen potenciálně zadělává na problémy.) Prostě jsem mu vysvětlila, co je nočník, k čemu slouží, a běhal doma s nahatou prdelkou. První týden čural všude bez přemýšlení, pak už mu to občas zaplo a přiběhl se dočůrat, a najednou po třech týdnech to šlo samo - prostě si řekl.
Předchozí