Já si teda osobně myslím, že pořád čekat jestli mimčo náhodou nebude čůrat nebo kadit je teda pěkná otročina, a to chození na nočník by mělo vyplinout samo přirozeně, až dítě chce a dokáže rozpoznat o co běží. Opravdu si myslím, že na to ty pleny snad jsou, aby se matka mohla také věnovat jiným věcem a daleko důležitějším. Všechny děti stejně dospějí ke stejnému závěru ať dřív nebo později, nechcete toho po tak malém tvorečkovi moc? Já sem u obou holek používala látkovky tak první 3 - 4 měsíce, až u druhé dcery sem si našla na netu, jak se bezva pere s jelením slizem, no nevím jak jiní, ale mě to teda nenadchlo, nevypralo mi to ani běžně ušpiněné věci natož fleky na plínkách jak se o tom všude básnilo, a to jsem si to dělala podle návodu, takže jsem to prala v normálním pro nás osvědčeném prášku a byl klid. Už mě také nebavilo stále se tak často budit protože v těch látkách jak je mokro tak je hned řev, takže toho přebalování i ve dne bylo daleko víc než u jednorázovek. Také na cestování jsou jednorázovky bez konkurence.Obě dcery nikdy neměly opruzeniny, ani když vydrží s jednou pamperskou nebo dvěma celou noc, krásně se vyspíme obě, ubylo mrzutostí a látkovky už jsme předali jako štafetu dále. Takže si myslím, že plíny nejsou od věci a děti by se předčasně neměli nutit nebo spíš učit dělat věci předčasně než je přirozené.To mi připomíná jednu známou, která byla tak 3 měsíce za námi, a pořád kladla na toho svého synka takové nároky jako - už aby seděl, chodil, a jedl sám a taktéž chodil na WC... to co u nás přišlo samo přirozeně ona ho dusila a rozčilovala se, že oni ještě neumí. Dnešní doba je tak uspěchaná, že se pořád vymýšlí nové a nové metody jak co dělat, přitom sme všichni vyrostli v obyčejných věcech, my starší ročníky v látkovkách a jsme zdraví a na WC sme začali chodit všichni. Každopádně jen vyjadřuji svůj názor, nekritizuji článek, jen každá mamka prostě dělá věci po svém a tak to má být, všem vyhovuje něco jiného.
Předchozí