Bumbi, to s těmi látkovými plenami jsem si myslela taky (že si musí uvědomovat, že čůrání=mokro). Jenže: to léto před 2. narozeninami chodila na chatě nahatá, takže to měla možnost vidět. Docela brzo to pochopila a byla schopna (alespoň v někdy) nečůrat na deku, ale jít na travičku. Proto jsem si myslela, že už je zralá na nočník - doma už nahatá běhat nemohla, dávala jsem jí samotné tepláčky a jí to mokro vůbec nevadilo! Bylo to absolutně na nic, furt jsem prala, vytírala a nadávala. Zkrátka se to naučila, když byla dost zralá, bez ohledu na to, co měla na sobě. Ještě má plíny na noc (pro jistotu), někdy se v noci na čůrání vzbudí. Každopádně i když má na sobě papírovku, vědomě se do ní nevyčůrá. Ale nevylučuju, že jiné děti to mají jinak, kamarádky měly s těmi tepláčky bez plínek resp. s látkovkami dobré zkušenosti a říkaly, že dítě se počůrá jen když ví, že má plínu...Jinak k bezplenkové metodě: kdybych byla schopna zjistit, že se mému dítěti chce čůrat, tak bych mu to určitě umožnila, resp. bych vyměnila plenu v případě, že bych věděla, že je počůraná - to mi přijde správné, pouze (alespoň v našem případě) to bylo neproveditelné.
Předchozí