Ahoj, možná to tady už zaznělo - diskuze se dost rozhořela a číst vše se prostě jen tak nedá, ale byť je to dost opakované téma, a matky budou vždy rozdělené dop několika táborů, nejlepší by byl asi kompromis - rodit přirozeně, podle přání rodičky a možností vzhledem k jejímu stavu ale pod dohledem lékaře v porodnici - -co by za to naši předci dali, když by mohli mít u porodu doktora, nebo když by si je v daleké minulosti mohli vůbec dovolit! Proč nevyužít moderní vědy a v případě nouze být připraveni na všechny ev.s lékařem doslova za zadkem, copak máme právo riskovat život svého dítěte, byť by byla možnost jeho ohrožení "jen"teoretická? Mám za to, že těch pár dní v porodnici žádné z nás neublížilo a
Ty, co rodí doma, nebo se chtějí takto "vrátit k přírodě" mně osobně připadají nezodpovědné, a vlastní pocit domácího pohodlí(i když si to v souvislosti s porodem nedovedu dost dobře představit) upřednostňují před bezpečím svého dítěte.
Ale to je můj osobní názor - já měla naštěstí naprosto bezproblémové těhotenství a naprosto hladký porod - byť na monitoru a se vším tím spojeným, takže mne neovlivnila žádná neg, zkušenost, jak tady někdo obvinil autorku, které tímto děkuji, že sebrala odvahu a napsala co si myslí, byť je to momentálně ne zrovna populární názor.
Mimochodem mám kamaráda, který touží po tom, aby jeho drahá rodila u nich na zahradš pod stromem aby byla celá příroda svědkem té události, nádhera ne ? - no a když se něco "nepovede"? No tak se to tak holt mělo stát ...!!! Mimochodem patří k těm přírodním lidem, kteří naprosto odmítají pro své dítě očkování s tím, že je to jen reklamní trik... no, ještě žádné dítě nemá, tak doufám, že ho to přejde,ale z těhle názorů mi běhá mráz po zádech...
Předchozí