| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Názor: Trocha nepohodlí nikoho nezabije

Lenelka to už napsala, ozvy spolehlivě zjistí doppler stejně jako monitor...

Jen jsem si teď udiveně všimla to, co prostupuje všemi příspšvky, které nefandí domácím porodům (mírně řečeno) a to fakt, že ženy domarodící jsou považovány za jiný živočišný druh disponující nadprůměrnou odvahou. Nevím, ale já své porody s mírou odvahy nespojuju. Když jsem před cca 2 měsící porodila, napadalo mě kdeco, ale to že jsem odvážná? Tohle prostě ne. Moje intuice mi říkala, že je vše v naprostém pořádku, porodila jsem klidně a jistý klid mi zůstal doteď... odvážná si neřipadám vůbec. Co je odvážného na tom, když děláš to, co považuješ za správné a bojuješ max. proti úřednímu šimlovi? Dnešní doba je zvláštní... naprosto standardní a přirozené záležitosti jsou považovány za známky odvahy... 20. století napumpovalo do žen (a potažmo celé společnosti) iracionální strach ze života i smrti a vnutil podřízenost "autoritám", které tento strach přiživují...
K porodu jsem přistoupila s pokorou, ale ne se strachem. Proto odvážná nejsem. Bála jsem se vlastně jen jednou a tu u svého prvního, kompletně medicínského porodu. Ale to už je jiný příběh. Vlastně podobný jako měla autorka článku. Jen já to vyhodnotila jinak... lékařům nespílám, 2 lékařky které náš porod ukončily byly velmi schopné, lidské a profesionální... ale mohlo to dopadnout celé jinak. Já jsem docela fatalista, život beru jak je a že vše je jak má být a všechny zkušenosti, i ty tragické, jsem prostě prožít měla... člověk se stále učí...

Jinak jsem docela srab. Klidně budu ještě 10 x rodit klidně v oné cukrárně, ale jako řidiče mě na D1 nikdo nedostane :-)

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.