To jsem se ani nepokoušela nějak prosazovat... Byla jsem ráda a překvapená, že jsem uhájila porod bez nástřihu, bez vstupního vyšetření plodové vody, bez zbytečných monitorů, kapaček a ležení, že jsem mohla pít a jíst, že mi dali mrňouse okamžitě na břicho a že kromě párminutového poporodního vyšetření miminka pediatrem, u kterého byl aspoň manžel, jsem měla synka furt u sebe, žádné odnášení na zahřátí, žádný několikahodinový odpočinek, nic.
Stejně jako na ten pupečník jsem totiž i "zapomněla" na darování pupečníkové krve, což jsem chtěla určitě udělat:-( Byly to lejstra navíc, který se musí aktivně vyžádat až při porodu na porodním sále a vyplnit a já na to pro samotný porod dočista zapomněla.
Taky jsem si chtěla na porodní sál přinést vlastní porodní stoličku, ale od tohoto zbojnického činu jsem pak zbaběle ustoupila a tlačila poslušně v polosedě
Určitě by bylo lepší sepsat si předem vlastní porodní plán, aby člověk na nic nezapomněl, a ten hned ve dveřích při porodu nacpat PA. Ovšem doktoři tohle nemaj moc rádi a trochu se bojím, abych si tím nezavřela dveře k jejich vstřícnosti úplně...
Kdyby měl někdo zkušenosti, jak na Bulovce reagují na vlastní porodní plány, tak je uvítám!