reagovala jsem na pisatelku přede mnou.
Neznám osobně žádnou maminu, která by toto doma riskovala, protože pro mě osobně to risk je. Všechny kamarádky, které rodily v porodnici, totiž měly "nějaký" problém a v případě, že by se rozhodly rodit doma, by to u některých byla i tragédie.
Jedna známá, např. i přes veškerou péči zdravotníků, dva týdny před termínem porodu, porodila mrtvé miminko. A do té doby vše probíhalo v pohodě.
Proč tak moc vadí porodnice??? Kvůli medikaci?? A co vy, pokud nejste lékařky, víte o tom, jaký lék máte nebo nemáte dostat??? Rozhodujete se na základě pofiderních informací, získaných bůhvíkde???? Nebo že nějaká porodní asistentka řekla, že to nemusíte mít??? Ona to ale řekne dopředu, kdežto lékař se rozhoduje podle nastálé situace. Netvrdím, že všichni lékaři jsou bezchybní a superempatiční. Na druhou stranu vy zase nemůžete vědět, jaké konkrétní zkušenosti má ona vámi zvolená porodní asistentka.
Mě osobně totiž celkem zaráží, že se nikde nepíše, že by třeba byl nějaký porod doma problematický. A neříkejte mi, že žádný takový neexistuje. Že vždy všechny proběhly naprosto ideálně.
Jak to, že každý gynekolog tvrdí, že porody doma jsou krok zpátky a důrazně je nedoporučují??? A že i všemi propagovaný holandský model porodů doma bývá samotnými holandskými porodníky velmi kritizován???
Anebo vám váš gynekolog takový porod schválil??? Opravdu?
Předchozí