Dobrý deň,
od časopisu Mama a ja som dostal požiadavku popísať funkciu placenty. Musíte uznať, že táto požiadavka naozaj vyžaduje vlastne iba popis fyziologických a veľmi všeobecných faktov, ktoré možu byť pre nezdravotníka nezaujímavé.
Preto som sa snažil tieto fakty dať do súvislostí, ktoré by aspoň čiastočně ženám osvetlili niektoré klinické postupy a liečbu, a príčiny zmien, ktoré sa s nimi dejú.
Prosím uveďte konkrétne servery, kde je moj súhrn takto podrobne uvedený, ja osobne som na to musel naštudovať niekoľko učebníc a pomerne nových článkov, takto súhrnne som to nikde nenašiel.
Musím Vašu malú nešťastnú závistlivú dušičku zraniť, ale dostal som za ten článok honorár, síce pomerne malý, ale potešil ma. Viete tie učebnice a knihy nie sú zadarmo a na rozdiel od súkromných kolegov si ich ani nemožem dať do nákladov. Ak by Však Vás mala Vaša závisť veľmi trápiť, rád Vám ho prevediem na účet, ak mi ukážete tie konkrétne reklamné zdravotno propagačné servery, z ktorých som tieto komplexné informácie skopíroval.
Čo sa týka poradne a to konkrétnej, skúste moju poradňu na www.mamaaja.sk v slovenčine, alebo
na www.mamaaja.cz v češtine, rád Vám zodpoviem na Váš konkrétny problém, a okrem mojej poradne je tam ja poradňa psychológa.
Pekný deň.
Záhumenský J.
Předchozí