Díky za vysvětlení. víte, já pořád čtu od různých matek o přirozeném porodu, takže pak mám skoro strach z jakýchkoli zákroků v porodnici. takže jsem vám vděčná, že se opravdu snažíte to nezaujatě vysvětlit, a to bez napadání, ke kterému se bohužel uchylují některé zdejší přispěvatelky, čímž degradují své názory.
Myslím, že hlavní problém zůstává pořád ta komunikace. Prostě rodička se často necítí v porodnici bezpečně, protože něco s ní dělají a není jí lidsky a citlivě vysvětleno, proč. Sestra přijde, řekne: maminko, teď ležte a snažte se nevrtět, připevní monitorovací zařízení a odejde. matka neví proč, nač. Pak pro ni může být snažší vyšetření prostě odmítnout.
Tohle považuju za největší bolest našeho zdravotnictví. Ale neviním z toho primárně lékaře a sestry - při tom, jak jsou dlouhodobě přetěžováni, není divu, že na nějakou komunikaci nezbývá čas. Kéž by naši politici konečně pochopili, že nejcennější kapitál je lidská práce, a ne jen ty nemocniční přístroje, a zdravotníky podle toho platili..
Předchozí