Vřele doufám ž eje to opravdu poslední tak demagogická a nesmyslná odpověď od lékaře kterou kdy čtu. Bohužel, sama sebe podezřívám z přehnaného optimismu.
Možná vás to (od tragikomické alternativní rodičky) udiví, ale já věřím tomu, že jste opravdový odborník. Člověk na svém místě.
Dnes jsem někde četla že každý vztah aby fungoval a byl úspěšný/výhodný pro obě stany musí být založený na vzájemné úctě.
To je bohužel vlastnost, kterou jsem u vás zatím nepocítila. O rodičkách mluvíte zásadně s velkým despektem, jako o ženách "ne zcela při smyslech" a to i o těch které vám neodporují. O těch druhých pak jako o "tragikomických alternativních matkách" "ženách které nemají cit pro své dítě" nebo rovnou jakýkoliv jejich argument smetete ze stolu jako "blbost".
Jsem sice "sympathisantka" porodu doma, ale vždy jsem si myslela že zůstanu u rození v malé "rodiné" porodnici. V poslední době váhám a čímdál více ztrácím odvahu do porodnice jít. Nejsou za tím pobludivé fanatické domarodky, ten důvod jsou lékaři jako vy. Váš projev, vaše postoje, váš přístup k rodičce jako k enviromentu z nějž je potřeba bezpečně vybavit dítě. Ne děkuji!
Pokud opravdu věříte tomu, že jediná bezpečná varianta pro porod je v porodnici a pod vaším dohledem, bude muset dojít k nějaké změně. Nejspíš ke změně v myšlení. A budete muset začít u sebe.
Předchozí