Ahoj. Taky mám takový veselý příběh. 1.5. ve svátek jsem šla pohotovost na Bulovku (nejbližší porodnice), protože jsem večer před tím a ráno krvácela. Bylo to teda spíš takové špinění, ale raději jsme se tam vypravili pro klid. Byla tam milá mladá doktorka, která mi řekla, že mám placentu těsně u vaginální branky (nevím, jestli je to totéž, o čem tu píšete) a docela to podrobně a dlouho zkoumala, protože se jí to nezdálo. Chtěla mě ihned hospitalizovat a sestra vypsala papíry na příjem. Nakonec mi řekla, že když nemám sebou věci, ať jdu ještě domů a dorazím zítra na kontrolu a pro jistotu s věcma. Docela nás vyděsila. Předevčírem jsem tam tedy naběhla s taškou. Byl tam opět nějaký mladý doktor, který si netroufl to vyšetřit, tak povolal primáře, slavného MUDr. Záhumenského, který publikuje v nejrůznějších knížkách a člověk ho zná jako autoritu. Oddychla jsem si, že mě aspoň dobře vyšetří. Při vyšetření se mě mimochodem zeptal, jestli budu rodit u nich. Když jsem mu řekla, že mám registraci v Podolí, diametrálně ke mě změnil přístup, evidentně jsem ho už nezajímala. Řekl mi, že mám rozdíl 3,5cm mezi placentou a brankou a že je to vlastně dobrý, že se to možná ještě vytáhne nahoru. Nezapomněl samozřejmě dodat, že kdybych měla komplikace, ať se stavím v Podolí, k nim chodit nemám. Chápete to? Den před tím mi vypíšou papíry na příjem, že mám přijít k hospitalizaci druhý den a pak se dozvím, že mám vypadnout jen kvůli tomu, že mám jinde registraci k porodu? Naprosto jsem netušila, že se "nesmí" chodit na "jakoukoli" pohotovost, ale je tam tam, kde je registrace. Vůbec nevím, co si o tom myslet, možná měl pan doktor pravdu a je to fakt v pořádku, ale možná mě normálně vyhodil. Jak se v tom má normální člověk vyznat???
Předchozí