Madlenko, já v reálu nikomu nenadávám, jen tiše trpím při pohledu na některé nezvedence a svým způsobem je mi jich líto(ono nejde jen o nepouštění starších lidí sednout, ale třeba i o to, že si pusti v autobuse nahlas muziku a je jim úplně jedno, že ostatní to nemusí zajímat, prostě taková nějaká bezohlednost a sobectví, nekřesané rodičovskou výchovou). A že je to chyba rodičů to je mi jasné, ale ono to taky souvisí s tou přehnanou péčí a ochraňováním. Dítě dostane poznámku a rodič si běží stěžovat na učitele, rodiče píšou petice proti vyučujícím a fakt vím o čem mluvím. Nejhorší je, že na tyhle miláčky obzvlášť pokud pak jsou do práce a na nějakou dělnickou pozici čeká tvrdá autorita, kterou nejsou ochotni ustát, maji problémy v práci, často dlouho nikde nevydrží, představují si buhvíjaký plat i přesto, že v životě moc nedokázali... po škole radši nepracují a jsou na pracáku (jasně že nemluvím o všech, ale jen o tom jak tohle může dopadnout). Plno dětí žije dlouho u rodičů už jako dospělí, protože se prostě nejsou schopni pořádně zapřít a makat. Ono to byl takový porevoluční trend okoukaný z USA (kde se jim to teď hodně nevyplácí), ale už i Matějíček říkal a varoval ať to rodiče nepřehánějí, že těm dětem takhle vlastně ubližují.
Předchozí