Myslím že jsem už větší část Tvého příběhu tu a tam zahlédla. Ale tohle jsme netušila - že lékař VĚDĚL že má holčička poruchu imunity a očkoval živou vakcínou!!! Mám všechny děti s podobnými problémy, zjistilo se to už u prvního syna (kvůli táhnoucí se otitidě po očkování s nutností 4 ATB za sebou), takže další jsou hlídáni. Žiji v představě, že lékaři i rodiče dětí, které mají podobné potíže, běžně kozultují problém z hlediska vhodného postupu při očkování v očkovacím centru pro zdravotně stigmatizované děti ve FN Motol. Naprosto mě děsí, že jsou lékaři, kteří vědí o problému a chovají se jakoby nic. Může se stát, že se bez varování vyskytne imunitní porucha a pak je lékař z obliga, ale tohle - prostě nechápu, nechápu.
Mohl vás aspoň poslat do toho Motola, mohl tam alespoň zavolat, nebo jen zvednout zadek a mrknout na jejich webovky, kde je jasný zákaz MMR při imunodeficitu - k tomu to tam přece je zveřejněné, plakala bych nad tím... Mmch. je lež, že se s tím nic nedělá, dá se buď stimulovat imunita Ribomunylem, dá se dát transfer faktor, v horších poruchách se dávají infuzní gamaglobuliny, takže je nepravda,že se vždycky jenom čeká (někdy se jen zakáže to očkování)- ale musí to ordinovat imunolog - ne pediatr - to samozřejmě.
Ale možná se tom málo ví, rozhodně prosím zde webové stránky:
www.ockovacideti.cz
Mmch. nyní 3letý syn byl pro svůj nález prvně očkován až v roce (ne že bych se tomu vyhýbala, chodíme do Motola na imunologii, takže jsme dostali bodance až když nám to tam povolili), první Trivivac dostal někdy po 2 letech (laborky ucházející) a druhý dosud ne, testy se mu opět snížily k hranici bezpečnosti (IgG jen kolem 4), takže se rozhodlo o odkladu na dobu po příštích laborkách. Mimin se zatím nikdo nedotknul, dokud nebude jasné jak jsou na tom.
Předchozí