| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Náš očkovací příběh

Kamyzyku,
ale kdepak :-) Pediatr samozřejmě neodhalil vůbec nic.
Pediatr nevěřil (když jsem přišla s výsledkem z imunologie), že něco takového vůbec existuje. Na imunologii dítě nikdo neposlal.
Na imunologii se mé starší dítě dostalo tak, že když jsem začala chodit s mladším dítětem na alergo/imunologii, tak jsem se jen tak mezi řečí zmínila, že starší dítě je neustále nemocné a alergo/imunolog sám řekl, ať ho přivedu na testy. A po prvních krevních testech bylo jasno, tj. selektivní deficit IgA. Zprávu jsem nesla pediatrovi a ten mi řekl, že to je omyl, že každý člověk nějaké IgA má a že se laboratoř spletla. No uvěřila jsem tomu na několik měsíců, ovšem pak jsem náhodou našla tento článek: http://www.tigis.cz/Knihy/imuno/selektivni_deficit_iga.htm - ovšem uvěřejněný jinde a bylo mi tedy doooost divný, jak to vlastně je, jestli je to teda chyba laboratoře nebo jak to vlastně je. No nic, dneska je mé dítě dávno sledováno, měl i odběr slin, měl X odběrů a dneska už vím, že to samozřejmě byla pravda a že dítě opravdu bude mít IgA nula už celý život.

IgE mělo dítě VŽDY v naprostém pořádku až do letoška a nikdy nemělo žádné příznaky. Letos začalo mít zasranou pylovou alergii :(, která šla zvládnout Zyrtecem a Nasonexem. Na testech mu vyšel bojínek 30,5 :-(, což přesně odpovídá jeho stavu. Jenom si tak šel v červenci kolem pole, kde ten plevel je a ihned měl strašnou rýmu a pšíkal. Celkové IgE mu pak vyšlo 220 (rozmezí pro jeho věk má být 2-200). S valcínama lékařka řekla, že počká, že uvidí, jak to bude příští rok, když to letos zvládl jen s těma kapkama a podáním Zyrtecu.
Jinak často bere (přes zimu) Luivac.

Ekzém mého mladšího dítěte je už prakticky odeznělý. Dítě má silnou alergii na roztoče (po vakcínách injekčně jsou hodnoty lepší) a třeba bojínek má méně než její bratr - "jenom" 29,4, pak má třeba břízu. Má dostávat vakcínu - kapky pod jazyk na ty trávy, ale ještě jsem jí to nedala, měla teď nějaké rýmy a chci to dávat, až bude úplně zdravá.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-7= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.