Já jsem úplně zděšená z Milina článku. Je pravda, že o významu očkování se zajímám už nějakou dobu, hledám informace, ale když člověk čte, co se opravdu stalo druhým lidem a představí si, že má dvě malé dětičky, tak to je fakt strašlivé! Já bych hrozně ráda věděla, co je nutné očkovat, co opravdu chrání a co je zbytečné, jen tak pro byznys farmaceutických firem? Silně mi vadí reklama, která citově vydírá, že pokud neochrání své dítě PREVENARem, tak jste pěkně hnusní rodiče, protože vaše děťátko může zemřít! A už od dvou měsíců věku ho můžete nechat naočkovat!!! Co to je? Jak může honba za penězi ohrožovat životy našich dětí a Ministerstvo zdravotnictví s Hlavním hygienikem se nechají do tohoto vtáhnout? Ne, opravdu to nebude od nového roku povinné. A právě proto, že vím z USA, kde mám půl rodiny, jaká jsou rizika, jak stejně pneumokok mutuje, jak je jich 90 kmenů, avšak toto očkování chrání pouze před 7kmeny... Opravdu je situace tak dramatická, že je nutné plošné očkování, které stejně nemusí ochránit (to samé jako očkování proti chřipce, u malých zdravých dětí se vůbec nedoporučuje a stejně neochrání proti všem chřipkovým virům). Naprosto soiuhlasím, že je nutné se více zamýšlet nad tou reklamní masáží, nebýt další ovcí ve stádě... Je mi z toho všeho smutno a na blití z reklam farmaceutických firem - to není etické!
Předchozí