Píšu pár postřehů z pozice člověka, který žije a pracuje ve čtvrti hodně obývané Romy. Tzn. jsem s nimi v každodenním a mnohaletém kontaktu, aniž by to byl nějaký můj cílený zájem. Z diskuze mám pocit, že Romové jsou vykresleni jako nějaký lidožroutský kmen z doby kamenné.
jenže-
1. Asi tak 80 - 85% romských rodin se o své děti STARÁ a VYCHOVÁ JE stejně dobře jako bílí. Vozí miminka ve stejných kočárcích jako bílé matky,oblečky kupují ve stejných sekáčích, romské děti jsou ostříhané, nepodvyživené, normálně oblečené
( některé lépe, některé hůře ), mají boty a netoulají se v noci sami po sídlišti.
2.Romské matky nakupují ve stejném krámě jako bílí a taky dětem dopřejí Bobíky, Jupíky , Kindervajčka a šunku.
3. Z okna vidím na zvláštní školu a každý den tam romské mámy ve 12 čekají s kočárky a sourozenci na prvňáčky a menší děti, které nemohou ještě jít domů samotné.
Tohle jsou normální romské rodiny, kterých je naprostá většina. Takové ale nedávají děti do kojeňáku a děcáku k adopci.
Do KÚ se dostanou děti prostitutek, feťaček, a jiných asociálů a ty bohužel mají velmi pravděpodobně genetickou zátěž.
Záměrně nemluvím o zneužívání soc. dávek, protože zato je zodpovědný ten, který je zneužívat nechá.
Předchozí