Nechci tě zraňovat, ale kdyby měli Romové stejné dispozice jako majoritní většina, tak by žili podobným způsobem jako ona. Bohužel by člověk musel být velmi slepý a velmi pokrytecký, aby neviděl rozdíl. Jsou mezi nimi vyjimky, to v každem případě a klobouk před nimi dolů. Romové mají jinou mentalitu, myslí a žijí v "TEĎ", mají velmi slabé volní vlastnosti, jsou emocionální, hudebně, tanečně nadaní, ale člověk, aby žil na určité úrovni, musí makat, nemyslím jen pracovat, ale makat sám na sobe a s tim maji Romové naprosto problém. Jak pise T.B. mají minimální ctižádost. Co se týče rasismu, je každý rasistou, kdo pojmenuje věci pravým jménem. Osobně je mi jako spoustu jiným lidem úplně jedno kdo má jaké náboženství, kdo má jakou barvu, ale není mi jedno, jak se chová a co přináší naší společnosti. Pokud nepřináší nic a jen systematicky odnáší, je mi líto, ale nebudu si nasazovat růžové brýle a nebudu pokrytec. Človek vidí a hodnotí. To v čem Romové bydlí a jak na tom jsou si způsobili sami, měli stejné výchozí podmínky, za komunistů dostávali byty, mohli se vzdělávat, mohli pracovat... a jak to vypadá teď... držím palce těm, kteří to aspoň zkouší, znám takové taky a klidně bych i kvůli dnešní situaci, kdy už je nikdo po zkušenostech s nimi nechce v práci, specielně jim tu práci garantovala. Myslim, že by to plno z nich rádo využilo. Co se týče výzkumů ohledně Romů, tak ty se často ani nepublikují a spadají do takzvaných tabu materiálů, třeba sociologické vyzkumy, existuje i knížka "Tabu v sociologii" která o tom něco píše, prostě např. je zakázáno publikovat, že určitá rasa má vyšší inteligenci (např. seveřané) než jiná rasa, protože z toho už bylo několik skandálů a to přes to, že to ty výzkumy prokázaly. Za rasistu se nepovažuji, je mi jedno s kým kde jsem, bydlím, ale chci, aby ten člověk dodržoval nějaké normy a vyznával hodnoty naší společnosti.
Předchozí