Pokud je někdo pro porody doma, ať mi vysvětlí jednu věc. Co by dělala porodní asistentka s rodičkou, která začne masivně krvácet, dítě se porodilo bez známek života? Co bude doma ta asistentka dělat? Tam nemá šanci poskytnout pomoc, která by se vyrovnala pomoci poskytnuté v porodnici. Prakticky to prostě není možné vyřešit, ke komplikacím může dojít opravdu u kohokoliv a kdykoliv.
Ti, co jsou pro porody doma se ohání statistikami, které si někdo vycucal z prstu, ale na důležitý fakt, že je ta asistentka skoro bezmocná, že dítě oživit umělou masáží se nemusí povést, že rodičce transfuze nepodá a krvácení s největší pravděpodobností nezastaví, tyto fakta prostě vyvrátit nedokážete, že? Nakonec by volala sanitu a jely by společně do porodnice. Dítě by bylo minuty navíc bez kyslíku, jestli by se ho podařilo zachránit, je možné, že by bylo trvale postižené.
Já jsem proti porodům doma, dokud mi někdo nenapíše, co by porodní asistentka v podobné situaci, kterou jsem zde uvedla, udělala. Jak píši, nikdo nejsme dokonalý, k podobné situaci může dojít u bezproblémového těhotenství.
Předchozí