Tento článek je ten nejlepší co jsem na Rodině četla. Je objektivní a velmi inteligentní, ne jednostranný, jak už to tu často bývá. Nemám ráda jednostranně a fanaticky koncipované eseje propagující různé výrobky, přístupy k výchově, kojení, atd. Ona opravdu každá mince má dvě strany. Takže pokud někdo neuzná sebemenší negativum na věci, kterou propaguje, okamžitě "zavětřím" a je mi jasné, že vše nebude nutně takové jak dotyčný tvrdí.
K negativům kojení chci ještě dodat, že se údajně zkoumá podezření na to, že matky, jež jsou alergické, kojením naopak podporují u dítěte vznik některých alergických onemocnění jako je astma, atopický ekzém, alergie atd. Kolikrát mě to už taky napadlo, protože pár mých kamarádek, které mají silné alergie, a které kojily snad až do dvou let, mají extrémně nemocné děti (alergie, astma atd.). Zase ale nemůžu vědět, jestli by nebyly nemocné daleko víc, pokud by kojeny nebyly. No uvidíme co ukážou výzkumy.
Těším se až si přečtu reakce na tento článek, tuším, že jich bude určitě hodně ;-)
Předchozí