| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Kojení - životní nutnost nebo možnost?

Ačkoliv mi připadalo, že o kojení toho vím opravdu mnoho, našla jsem v článku pár nových informací. Sama mám 2 děti, mladší (14měs) ještě kojím, ale začátky ani u jednoho nebyly jednoduché. Proto jsem si vyhledávala všemožné informace a písemně konzultovala své potíže i s laktační poradkyní (nepodařilo se mi na žádnou v okolí sehnat kontakt v době, kdy jsem to rychle potřebovala).

Docela důležitá věta v článku mi připadla zmínka o tom, že kojení bolí. Všude v látáčkách a v knihách jsem totiž četla opak a divila se, že kojení nesmí bolet, protože mě tedy bolelo. A starší kamarádky včetně mé maminky mi též potvrzovaly, že kojení ze začátku prostě bolí.

Jinak musím přiznat, že jsem na sebe pyšná, že kojím, protože jsem měla docela velké potíže a jsem ráda, že jsem to vše překonala. Jestli si připadám něco víc, než maminky, které nekojí? Něco víc si tedy nepřipadám, ale vždycky si vzpomenu na ty nelehké okamžiky, které jsme s miminkem zažili a jsem prostě ráda, že jsme to zvládli. Mnoho mých kamarádek se kojení brzy vzdalo, ale vím, že některé zbytečně. Bylo to o nedostatečné informovanosti. To, že kojení je pro miminko bezva věc ví hodně lidí (i když mezi staršími zdaleka ne všichni), ale jak překonat laktační krizi, jak zvýšit produkci mléka, jak to udělat, aby se maminka necítila na pokraji svých sil, co s dítětem, které neustále pláče kvůli bříšku, co když se dítě budí v noci každé 2 hodiny atd., to už jsou informace, které se hledají hůř a jsou stále velmi často slyšet názory o slabém mléce, malém zasycení atd.

Asi nejpodivnější rada (od manželové babičky) byla, ať odstříkávám přední mléko, které je vodové, dám miminku až to druhé "smetanové" a po kojení mu dám napít čaje na žízeň:-)

Každý by si určitě měl stát za svým rozhodnutím a nenechat se zviklat netoleratntím okolím. Ať se rozhodne kojit či nekojit. Na mě se už část lidí začíná dívat přes prsty, protože syn měl rok a stále kojím. Dokud to bude nám oběma vyhovovat, tak to tak prostě bude a hotovo, ostatně je to věc pouze mezi námi dvěma, nenechala bych si do toho kecat ani od manžela:-)

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 0+8= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.