| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Doktor ví, co je potřeba...

Evzicku,
pises: "ale mám prostě pocit, že některé matky to berou jako boj- buď já nebo dr a neuznají, že jde oběma o to samé- o to miminko..."

Mne pri porodu jde o maximalne velkou sanci na zdrave miminko a moji dobrou kondici. Proto vybiram zpusob a misto porodu, ktery mi statisticky dava vynikajici vyhlidky a odpovida memu zdravotnimu a dusevnimu stavu. Nejsem blazen ani naivka, abych si myslela, ze existuje nejaka absolutni jistota, ale pri volbe poskytovatele pece a zpusobu porodu beru ohled nejen na svoji fyzickou kondici ale i na statisticke vysledky prace poskytovatelu pece.

Dr. ma zajem o zdrave miminko, ale jinym zpusobem. On s tim miminkem nebude zit, nebude ho vychovavat, jako ze nebude zit s moji delohou; on je pouze pravne zodpovedny za porod. Existuje nekolika ritualu, kteri ho zbavuje zodpovednosti za prusvih: musi dodrzet jisty protokol kontrole porodu, ktery statisticky vubec porodu neprispiva, naopak, nese nektere rizika sam od sebe. Radeji zasahuje nez vycekava: aby mohl rict, delal jsem co mohl. Vysledek jeho pece je, ze zdravotnich komplikaci pro matku a dite je vice ve pripade lekarske pece o zdravou nizkorizikovku.

Z principu tady nejde o boj, jde o to, ze nektere zeny si preji lekarskou peci pouze ve pripade znamek komplikace. Pokud porod pokracuje zcela fyziologicky, drzi se od dr. a jejich chapani zodpovednosti opodal. Na stesti je stale vice dr. ve svete, kteri tenhle pristup uznavaji, a jsou ochotni kolegialne a uctyplne spolupracovat s PA, ktere umeji se postarat o zdrave zeny.

Danice, diky, mile slova potesi. At te kostlivci nestrasi! Je treba je nekdy provetrat, aby nepachali neplechu, ale kostlivci opravdu patri do minulosti!

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 9-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.