Dobrý den všem, kdo se na tuto diskuzi mrknou. Já kojím již 10 měsíců, od začátku nám to šlo dá se říci bez problémů, až na těch pár dní v porodnici, kdy jsem myslela, že mi s každým kojením trhají kus prsa, měla jsem neskutečné praskliny, ale pro Matýska bych udělala cokoliv, takže jsem to rozhodně nevzdala, ani si myslím by mi nedali možnost, sestry měly skvělý přístup, nosily mi krémíky, abych si to mazala, sice jsem nebyla nejšťastnější, že musí potom mates ocucávat i tu mast(Bepanthen), před každým kojením jsem prsa omývala, aby jí tam bylo co nejméně, ale i tak jsem věřila, že to prostě přejde, že si nakonec zvyknou a přestaně to bolet no a taky že přestalo, když jsem šla domů, už to bylo snesitelnější, doma se to do týdne zatáhlo a bylo to OK. Neodsuzuji rozhodně matky kterým to prostě nejde, nemají mléko nebo cokoliv, ale vyvstává mi na mysli otázka, zda pro to skutečně udělaly všechno, zda se dostatečně informovaly jak kojit, co dělat když to a to, důlěžitý je bezesporu začátek, takže pokud v porodnici mají přístup musíš kojit, ale neporadí pořádně jak, potom je to opravdu těžké.
Odsuzuji ale matky, které nechtějí kojit, prostě nechtějí, nevím jaké mají důvody, bojí se o prsa, která jim právě kvůli mateřství příroda nadělila, asi se s nima chtějí vytahovat a chlubit se jak po 2 dětech vypadají skvělě...je to hnus, tohle fakt neuznávám, jak někdo může vlastnímu dítěti jentak proto aby vypadal navždy dobře odepřít to nejlepší co mu může dát??? Taková matka si nezaslouží být matkou, nehledě na to, že kojení je to, co vytváří to pevné pouto mezi matkou a dítětem, nedokážu si představit, že bych vůbec nekojila, ani to nezkusila, právě díky kojení člověk pozná, jak je pro děťátko nepostradatelný, ja ho potřebuje, to přivinutí, ty prstíčky co si prso přidržují...to je prostě nezapomenutelný a krásný pocit na celý život...no on vlastně kdo to nezkusil, nepochopí. Každá matka to i v porodnici aspoň zkusí, aspoň několikrát a i když jí to nejde, i když je ve stresu, tak přesto to udělá tu službu, ukáže matce, že jí její dítě potřebuje a že jí chce být nablízku, netvrdím, že kdo potom musí své dítě krmit z láhve, nemá k němu vztah, ale ten kdo to vědomě od začátku dítěti odpírá je u mě normální sobec a předem dítě lituji, protože nevěřím, že matka, které je cenější jak vypadají její prsa dokáže své dítě milovat pravou mateřskou láskou. Věřím tomu, že je minimum žen, které opravdu kojit nemohou, ale minimum a opravdu NEMOHOU, ale ty co nechtějí odsuzuji. A ať si každý říká co chce, ať si dámičky kupují to nejdražší mlíko na trhu(nechci dělat špatnou reklamu, ale mrkněte někdy na složení nutrilonu, kolik éček se tam skrývá, to je určitě pro dítě to nejlepší???)rozhodně to nenahradí plně to, co by mu daly, kdyby to nebyly sobecké "DÁMIČKY". Než se do mě kdokoliv z vás pustí přečtěte si řádně co jsem napsala, neodsuzuji ty co nemohou, ale ty co nechtějí...a pro upřesnění, tento můj příspěvek není reakcí na příspěvek předchozí, ale reakcí na článek
Předchozí