Mám pocit, že i mě mateřská zachránila. Můj táta byl alkoholik, a přesto, že jsem to u něj těžko nesla a nesnášela, při studiích jsem začala trošku pít ...obden v hospodě, s kamarády, sranda, pivečko, ale začínala jsem se docela pravidelně opíjet... navíc jsem docela plachá, a alkohol mi pomáhá k větší odvaze, v překonání ostychu...a co víc, víno a pivo mi opravdu stále chutná...
Po studiích jsem nastoupila do práce, kde jsem měla problémy, ...začala pít sama tajně ...i tvrdé. Hledala jsem novou práci , a před pohovorem jsem si dala štamprli na kuráž. Kupodivu, práci jsem získala, asi to na mě nebylo vidět.
Naštěstí jsem už 8 let budď těhotná anebo kojící, a za tu dobu jsem nepila, maximálně jedno pivo, jednou za velký čas, či 2 dcl vína s kamarádkou (v přestávkách mezi kojením a těhotenstvími
anebo s manželem. Děti mě zachránily, ale další už neplánuji a tak za rok přestanu kojit. Tak se prostě budu muset asi víc hlídat. Má sestřenice začala mít problémy s alkoholem - viditelné a vážné - a ž po čtyřicítce. Takže, pokud jsem zhruba 8 let "abstinovala", vyhráno není.