jo,jo, jenomže já tak začínala ve svých dvaceti letech taky - uvolnění se při žehlení, úklidu domácnosti. A nezapomeň, že i alkoholiků je víc typů - nemusíš pít každý den ani týden, (tuším, že 4). A léčit jsem se rozhodla dobrovolně, nikdo mě nenutil. Nebylo to tak, že ze dne na den jsem si řekla tak a teď jsem alkoholik a potřebuju pomoc. To byla cesta několika mých mladých let (osmi), kdy ani nejbližší okolí nic nepozorovalo. Nakonec nepozná to nikdo, komu to nepřiznám.... I slušnou práci jsem si bez problémů našla (6 let v pojišťovací kanceláři, jejíž chod jsem celý sama zajišťovala..). Teď jsem na mateřský a místo alkoholu mám své jiné rituály...
A tak mě napadá - není pro Tebe stresová záložitost úklid, když se při ní potřebuješ uvolnit? Pro mě je naopak po roce celodenní péče o syna úklid celkem relaxem a uvolněním. Máš pravdu v tom, že dnešní společnost je opravdu nastavená tak, že se na to pohlíží, že kdo pije je v pohodě a normál, zatímco ten, kdo nepije (z jakéhokoli důvodu) je divnej. S tím se setkávám často, ale už to neřeším. Tak prima den ať již s alkoholem či bez něj....