Kili, to, ze prenatalni screening je vesteni podle statistickych pravdepodobnosti, tvdi samotni genetici. Orientacni hodnoty krevnich testu jsou vypocitani podle velkych vzorku populace. UTZ vysledky se zdeluji pri vypoctu krevnich a UTZ ve forme statistickych pravdepodobnosti treba 1:400. Amniocenteza se doporucuje pouze pri jistych rizikovych STATISTICKYCH pravdepodobnosti. Ma 99 procent (statisticky vypocitano) presnost a podobnou sanci, ze nevyvola spontanni potrat. Perspektivy postizeneho ditete se vylici podle statistickych pravdepodobnosti pri nalezu jemu podobnym.
Ja netvrdim, ze zena nema pravo na prenatalni screening. Ma pravo jit na UPT. Ma pravo na nej se rozhodnout podle vsechstrannych informaci. Ma pravo ho odmitnout, a ma pravo, aby ji kvuli tomu nikdo nesikanoval, neodsuzoval a nezastrasoval.
Co ja pisu a co ty ctes, jsou naprosto ruzne veci. K toleranci rozhodnuti pro UPT jsem vyzvala drive, nez ty jsi pripletl do teto diskuse. Viz moje prvni odpoved Libikovi v teto diskuse. Nekde pod vetvi "Nejenom..."
Předchozí