Cizinko dovolím si kapku nesouhlasit.Hodně vad srdce je operovatelných,méně jich je těch které vedou k umrtí dítěte,nebo je vhodnější těhu ukončit z důvodu,že by dítě zemřelo krátce po narození.Dnes jsou schopni lékaři řešit i hypoplazii levého srdce,která byla ještě před pár lety smrtelná. Aspoň tady v ČR se sekce moc nedoporučuje,alespon v Motole se snaží srdíčkáře rodit normálně,že to je pro ně lepší.Samozřejmě pokud není k sekci jiný důvod.Co mám kamarádky mezi maminkama srdíčkářů tak i děti s velmi těžkou vadou rodily normálně. Jinak konkrétně u DS je často vada srdce falottova typu,nebo přímo falotova tetralogie.Ta je operačně řešitelná,v současné době velmi dobře. Obecně úmrtnost do 30 dnů po operaci je v kardiocentru v Motole 1%. Co se týče rozštěpů páteře záleží na míře postižení.Já mám rozštěp páteře ve velmi mírné formě zjištěný až velmi nedávno.Mladší syn má rozštěp krčního obratle,taky mírnější formu a nemělo by to dělat problémy.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.