| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Přítulkyně

Lizzie,
ono to asi fakt není jen věkem. Výstižně uvádíš lásku v uvozovkách. A o tom to asi taky je. Když člověk prožívá nějakou tu lásku bez uvozovek, tedy dlouhodobý vztah s jasnými společnými plány, v jedné domácnosti atd., tak mi to označení "přítel" fakt dostačující nepřijde. Možná ještě ve fázi "lásky", kdy spolu ti dva chodí do kina, na čaj či kam a pak se každý zase vrací do své postele v domě rodičů/na koleji... Ale u člověka, se kterým mám v úmyslu strávit život, se kterým mám společný byt, účet, dítě, psa, atd., tak tomu bych fakt PŘÍTEL říct nemohla. A nejsem o moc starší než Ty.
Já jsem to měla tak, že můj muž byl dlouho můj přítel... ve smyslu můj nejlepší přítel, kamarád, důvěrník, bez sexuálního podtextu, nechodili jsme spolu. Tehdy to byl PŘÍTEL. Pak jsme si spolu "konečně" začali, tedy sexuálně, a tak dva týdny na to jsme se k sobě stěhovali prostě s tím, že toto je natrvalo (čili s takovými těmi věcmi jako společná kasa, společná práce na domácnosti, společné probouzení jeden vedle druhého každý den, dokonce s nahlas vysloveným stanoviskem "ano, ty jsi člověk, se kterým plánuju mít i děti"). Označení přítel/přítelkyně jsme pro toho druhého fakt v téhle fázi už nepoužili. Říkali jsme můj muž - moje žena a hotovo.

Jak říkáš, přítel pro označení "lásky" by mi taky přišlo OK, ale pro označení LÁSKY už teda fakt ne.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.