Kačko,
V lyžařských střediscích je spousta škol i půjčoven vybavení, je to velmi snadné, ale taky finančně náročné. U nás je to tak, že já lyžuju, manžel ne.
První dítě jsme postavili na lyže loni, byly mu tři. Začali jsme individuální výukou, když uměl zatáčet, začala jsem s ním jezdit i sama. Během zimních a jarních prázdnin se loni naučil zatáčet na obě strany a jezdit samostatně na pomalejší pomě. Na konec sezóny jsem mu loni dala zážitek - výpravu na Lysou horu v Rokytnici. Letos jsme dali opět první den individuál, další den skupinu, dva dny s mámou (druhý den odpoledne se pak přifařil k nějaké skupině školních dětí a jel s nimi závod slalom nějakých 400 m – nejel extra rychle, ale nespadnul a projel všechny branky!). Pak jsem zjistila, že se mnou jezdí šusem, tak jsem zase najala na dvě hodinky instruktora, aby se trochu srovnal a nakonec zas jezdil se mnou. Letos opustil pluh, jezdí rychleji a přesunul se na normální vlek. Příští rok budou dceři tři roky a plánuju, že by taky začala. Ze začátku bychom najali zase instruktora individuál, manžel by se motal někde kolem s termoskou, a já bych jezdila s klukem na sjezdovce.
Finanční únosnost… hm…achjo
Příklad: Individuální učitel 1 hodina 440, dvouhodina po slevě 745,-. Půlden ve skupině 250,- celý den ve skupině (2 x 2 hodiny) nějakých 450,-.
Vybavení pro dítě – půjčovné od 200,-/den. Ale při delší době zase sleva.