| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Rodili jsme v civilizované zemi

Tak dnes mi to neda, abych taky nereagovala.
Rodila jsem dvakrat. Poprve v zari 2004 v nemocnici v Brne-Bohunicich. Z normalne postupujiciho porodu byl nakonec akutni cisar. To jak porod skoncil nedavam za vinu lekarum a personalu, nikdy nikdo nemuze predpovedet jak porod dopadne. Z ceho je mi jeste dnes na zvraceni, byl pristup veskereho!!! zdravotnickeho personalu, porodnimi asistentkami pocinaje, lekari a sestrami na sestinedeli a novorozeneckem konce. Zarekla jsem se, ze dalsi dite nechci.
Osud mi to ale naplanoval jinak, rozvedla jsem se a znovu vdala, tentokrat v Rakousku. Trauma z pobytu v nemocnici ovsem pretrvavalo a ja se v dobe kdy jsem znovu otehotnela zacala zajimat o ambulantni porod. Absolutne zadny problem, nasla jsem porodni asistentku, ktera si me prevezme do pece (je plne hrazena zdravotni pojistovnou, navstevovala nas po cele sestinedeli), pediatricka se strasne divila, kdyz jsem se ptala, zda nema problem si nas prevzit do pece po ambulantnim porodu, je to pro ni neco zcela normalniho (co cert nechtel, v dobe porodu mela dovolenou, ovsem nas obvodak ji zastoupil naprosto skvele, prisel i dalsi dva dny kontrolovat znovu bilirubin, ten jsme museli pak nechat zkontrolovat i z krve v nemocnici, ale vse bylo jeste v norme). A porod byl naprosto uzasny zazitek, personal mily, nikomu nevadilo, ze se porod protahuje (v Brne me pani doktorka na porodnim sale zdrbala, ze delam divadlo, poradne jeste nerodim a hodinu na to jsem lezela uz v narkoze, s tim ze se ztratily ozvy ditete a PA musela predtim Dr. prosit aby se na me prisla podivat, ze se ji to nelibi. Nakonec me zkontrovala nejaka dr., kterou PA odchytla na chodbe). Pri druhem porodu, ovsem jiz pri druhe fazi, nastala podobna situace, pani doktorka sedela vedle me na posteli, drzela me za ruku, sledovala monitor a povzbuzovala. Proste tam byla nejen jako lekar, ale i jako clovek. Kvuli tomu, ze jsem mela po prvnim porodu velkou ztratu krve, si me nechali na pozorovani do druheho dne do rana. A dvacet hodin po porodu jsme jeli domu. Bylo to uzasne.
Vim, ze i v Cesku moznost ambulantniho porodu existuje, ale vim i jak slozite vsechno okolo neho je. Tady se mi ani jednou nestalo, ze by mi nekdo rekl, ze ohrozuji zivot ditete nebo podobne. Je to zde naprosto normalni vec, porodnimi asistentkami doporucovana (pri normalnim porodu) a detskymi lekari taky. Takze nezlobte se na me, ale v tomto je pro me ceske zdravotnictvi opravdu zpatecnicke a az moc komunisticke.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.