Uznávám, že šmahem odsoudil všechny (Vrchlabí tehdy bylo zavřeno), ale současně uznávám, že měl pravdu. Není tu porodnice, kde by byla jistota, že matka bude za svéprávnou respektována po celou dobu porodu i péče o dítě. Vždy je to loterie směny, tedy doby porodu. Měla jsem "vlastní" PA k porodu za oficiální poplatek dle ceníku, ale díky nevhodnému načasování porodu (do směny z mého hlediska nevhodné pediatričky) mi to dala sežrat aspoň pediatra, která mi během prvního přiložení dítěte držela dceru ve vzdálennosti 2 metrů od mých rukou a vítězoslavně mi tvrdila do očí, vidíte nemá sílu se ani přisát (na ty dva metry by musela mít minimálně dvoumetrový svinovací sosák) pak ji odnesla do inkubátoru a protože tušila, že z mé strany hrozí stížnost, napsala do propouštěcí zprávy o porodu, že dítě bylo přidušené a intubované. S tímhle bych se musela soudit, že to tak nebylo, otázka zní, kdo z personálu porodnice by si troufl svědčit, že tomu tak nebylo a zda by bylo respektováno jako věrohodné svědectví kamarádky, která jako doprovod při porodu místo otce hlídajícího doma starší děti trávila čas u inkubátoru a stejně se mnou viděla, že žádná intubace se nekonala. Pediatra jen nemá ráda nerychlené porody, jdoucí tempem miminka. Mimochodem tohle dítě po porodu vypadalo nejlíp ze všech a dostalo nenávistného apgara začínajícího 6, druhé si nepamatuju, ale i to bylo nižší 10, 10. Prvorozená naopak byla v dost špatném stavu, ale dostala alibistického 10,10,10 možná proto, abych si nemohla stěžovat na průběh porodu a byl důkaz, že dítě přece bylo úplně OK tedy průběh porodu taktéž. Autorovi článku tak moc rozumím. Označení Kocourkov taktéž.
Předchozí