Neuváděla jsem ani v jednom případě jmenovatele, tj. na 1000 narozených v případě perinatální a na 1000 živě narozených v případě neonatální a časné neonatální, uváděla jsem pouze čitatele. Nepovažovala jsem na nutné komplikovat už tak komplikované termíny - šlo mi jen o to, že čísla úmrtnosti okolo 1 promile uváděná Ivanou nejsou čísla NÚ, ale ČNÚ.
Když mluvím s někým, kdo není odborníkem v daném oboru, pokouším se víc o srozumitenost než o přesnost, která by dovedla text k nesrozumitelnosti. Upřesnit lze kdykoli poté, když má druhá strana zájem. Nemám s tím problém.
Za chybu ve dnech se případným čtenářům omlouvám, a s dovolením nebudu sama aktivně pátrat po dalších formálních "chybách". Každé upřesnění od kohokoli uvítám.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.