Taky jsem rodila v Irsku - a to 2x, predtim jsem si jeste bohuzel prodelala zamlkly potrat a kyretaz. A me zkusenosti jsou vysoce pozitivni. Jde o pristupu a chapu , ze ne kazdemu tento pristup vyhovuje. Po celou dobu tehotestvi a pri/po porodu se ke mne doktor choval prijemne( tedy po dobu tehotestvi, rodila jsem bez doktoru jen s PA), jako ke klientce, ne k pacientovi - tehotestvi neni nemoc a co se ma stat, stane se - tim bych asi zhrnula mistni porodnictvi. I kdyz , kdyz me 10dnech po terminu doktor doporucoval at mluvim s briskem aby miminko vykouklo, uz jsem si klepala na hlava. Take se zde docela da na instinkt matky - ja jsem napriklad byla rozhodnuta od narozeni spat s miminkem v jedne posteli - i to slo bez problemu.
Co se tyce preventivni pece o deti - ano je asi nedostacujici, ovsem pokud mate problem, mate moznost kdykoliv navstivit health centre a poradit se - tudiz zase se apeluje na instikt a zdravy rozum maminky a samozrejme na setreni personalu - coz je asi mistni nejvetsi problem - jeste pred par lety delali preventivni prohlidky deti do 4 let. Nyni je 18timesicni posledni - a to prave z duvodu nedostatku personalu.
Me osobne tento system vyhovuje, nastestni jsme zdravi a spatnou zkusenost opravdu nemam.
Preji hezky den,
Marie
Předchozí