| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Řeč dítěte se nedá vměstnat do tabulek

Jo, tak já jsem se tím taky hodně trápila. Zvládli jsme to sami, bez návštěv logopeda, ale měla jsem na to alespoň návod (švagr dělá speciální pedagogiku a tak se věnuje i logopedii).
Je to o tom nácviku kloktání, jak píšete a taky mi poradil přitlačovat kořen jazyka (dělali jsme to špejlí od nanuku, takže se malá vždy těšila na ten nanuk a pak jsme trénovali. JO, a ještě mi poradil, že je dobré trénovat v leže po ránu, kdy je ještě jazyk jakoby zapadlý. Tohle jsme dělali bez špejle. Zkrátka dítě zůstane ještě chvíli ležet v posteli pěkně rovně na zádech a trénujete. Úspěch, ale nečekejte okamžitý, nám to trvalo půl roku, ale už po třech měsících tam byl náznak téhle hlásky. Jo pořád to chce mluvit a mluvit. Já hodně s děckama dělám říkanky a zpíváme písničky už od malinka. Samozřejmě jsem pro ni vybírala ty s co největším výskytem K. Taky jsem upřednostňovala hodně slova se spojením hlásek ká (kámen,káča, kára, káva ....)a slabiku jsme co nejvíce natahovali, pomáhali jsme si tou špejlí. Jde o to natrénovat - ten jazyk PODRŽET v té správné poloze. To bylo jako základní, zkoušeli jsme i jiné skupiny hlásek a ty nám moc nešli. Tak jsme stavěli na tomhle a sem tam jsem zkusila i jiné. Postupně se dostavilo KU, KO a Ke,ki. Určitě je to individuální. A nespoléhejte jen na návštěvy logopeda, jsou určitě důležité, ale nejdůležitější je trénovat doma. Najít si čas. Lépe několik kratších úseků, aby jste děcko zase příliš neotrávili a chtělo spolupracovat. (Jo, my začali těsně kolem 3. roku před nástupem do školky.)

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.